Kiállítás

2023.03.08. 12:57

Alattomos kór a petefészekrák, a szűrésre figyelmeztet az egri egyetemen nyílt tárlat

Március 17-ig látogatható a tárlat.

M. H.

Nőnapon tartották a petefészekrákról szóló vándorkiállítást

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Felfedezni címmel nyílt vándorkiállítás szerdán a petefészekrákról, annak tüneteiről a Tittel Pál Könyvtárban. Már 2022 februárja óta van Mályva Polc a könyvtárban, ahol a nők testi-lelki egészségéről, a női daganatos betegségekről, a prevencióról, az egészségtudatos életmódról és életszemléletről szóló kiadványok kaptak helyet. Most szemléletformáló tárlat nyílt, melyet dr. Csáfor Hajnalka, oktatási rektorhelyettes nyitott meg.

– Fontos, hogy éppen nőnapon tartjuk ezt az eseményt. A nőiséghez hozzátartozik a törékenység, s ezt meg kell óvni – emelte ki.

Őt követően Fürné Mosoni Anita, a Magyar Rákellenes Liga Egri Alapszervezetének elnöke tartott előadást a szűrések fontosságáról.
– Az egészségünk nem természetes állapot, még ha azt is gondoljuk, törékeny, s gondolkodásunk központjába kell állítani. Kellemetlenek lehetnek a szűrések, de rendkívül lényegesek – hangsúlyozta.

A kiállítás március 17-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában