Gyűjtés

2023.03.03. 16:40

Az egri Mi Hazánk is beállt az elkerülős népszavazás mögé

Sőt, Mirkóczki Ádám is támogatja az egri civilek gyűjtését.

Sz. M. L.

Turán István, a Mi Hazánk Mozgalom tagja (balról), Kovács. F. László az Egri Kertvárosi Civil Társaság képviselője és dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom elnöke a sajtótájékoztatón

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 – Támogatjuk a népszavazás-kezdeményezést és a három kérdést, hogy az egriek véleményt nyilváníthassanak. Ez nem pártpolitikai kérdés, vissza kell venni az irányítást, hogy ne Budapesten döntsék el, mi legyen itt Egerben – fogalmazott pénteken sajtótájékoztatón dr. Pápai Ákos, a Mi Hazánk Mozgalom megyei elnöke, egri önkormányzati képviselője. Közlése szerint tagjaik saját életközösségükben gyűjtik a szignókat, illetve szombat délelőtt a Katona-téri piacon is standolnak.

Mint mondta, azt gondolja ha mindenki komolyan veszi az aláírásgyűjtést, aki politikai tényező és a civilek is az ügy mögé állnak, akkor összejön a megfelelő számú aláírás.

– Polgárok nélkül nehéz demokráciát üzemeltetni. Dr. Pajtók Gábornak azt javaslom, hogy menjen ki az emberek közé. Most nem a kormányt képviseli Heves vármegyében, hanem Egert és térségét a parlamentben – tette hozzá.

Kovács F. László, az Egri Kertvárosi Civil Társaság képviselője kiemelte, az aláírásgyűjtés pártfüggetlen. Semmilyen pártpolitikai érdek nem kötődik hozzá. 

– Tegyék félre az ellenérdekeket a pártok és a személyek, s koncentráljanak Eger jövőjére. Mirkóczki Ádám polgármester is csatlakozott a népszavazási kezdeményezéshez. Ezt kérem Pajtók Gábortól is, kérjük segítsen nekünk, hogy megvalósuljon a népszavazás – emelte ki. Kérdésünkre elárulta, a helyben aktív pártszervezetek közül a DK nem csatlakozott az aláírásgyűjtéshez, de nem is formált véleményt a népszavazás ellen.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában