Kitüntetés

2023.03.24. 15:00

Bércesi Béláné és dr. Assani Omar lettek Gyöngyös új díszpolgárai

Az elismeréseket a májusi városnapon adják át a kitüntetetteknek.

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi képviselő-testület a csütörtöki ülésén döntött a város legrangosabb elismerése, a díszpolgári címmel együtt járó Pro Civitate kitüntetés odaítéléséről. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a zárt ülésen lezajlott voksolás eredményeként a grémium dr. Assani Omarnak és Bércesi Bélánénak ítélte a kitüntetést.  

Dr. Assani Omar Szíriából érkezett Magyarországra, itt szerzett orvosi diplomája mellett aneszteziológiai szakvizsgával, orvos közgazdász diplomával és egészségügyi menedzser képesítéssel is rendelkezik. Orvosigazgatóként tizenhét éve irányítja a Bugát Pál Kórház szakmai munkáját. 

Bércesi Béláné 1933-ban született Gyöngyösön, aktív éveiben Mátrafüreden dolgozott, és szabadidejét feláldozva sokat tett a városrész közösségi életéért. Bércesi Béláné vezetésével alapították meg 1990-ben a Bene Egyletet, amelynek taglétszáma az elmúlt években 120 főre emelkedett.

Az elismeréseket a hagyományosan májusban tartott városnapon adják majd át a kitüntetettek részére. A képviselők arról is döntöttek, hogy a Heves Vármegyei Családokért kitüntető díjra a Máltai Segítő Házat terjesztik fel a Heves Vármegyei Önkormányzathoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában