Testületi

2023.03.31. 11:13

Jelentősen emelkedtek a térítési díjak Lőrinciben

A tűzoltóknak tavaly 80 százalékkal többet kellett vonulniuk, mint az előző évben

T. O.

Horváth Gábor tűzoltó alezredes, hatvani parancsnok és Bera Péter lőrinci önkormányzati képviselő a tanácskozáson

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Lőrinciben intézményenként mintegy 50-60 százalékkal megemelik a térítési díjakat – döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület. Juhász Gergely pénzügyi bizottsági elnök a nyersanyagnormák drágulása és az állami támogatás közötti különbözettel indokolta a döntést. Ennek következtében az óvodai étkezésért 1150, az általános iskolában 1310, a középiskolában 2010, az idősek otthonában pedig 3795 forintot kell fizetni naponta, ha nem igényelnek speciális étrendet az érintettek. A bölcsőde díja 990 forint lesz. Az idősek otthonában a bentlakásért számlázott összeg ugyanakkor napi 500 forinttal csökken, a szolgáltatásért így „csak” 6280 forintot kell leróni naponta.

A tanácskozáson jelen volt Horváth Gábor alezredes, a hatvani tűzoltóság parancsnoka is, aki beszámolt arról, hogy 2022-ben az egységnek hetvenszer kellett vonulnia Lőrincibe, ami 80 százalékos emelkedés az előző évihez képest. Harmincháromszor tüzet oltottak, a többi műszaki mentés volt. A növekedés főként a csapadékszegény időjárásból, illetve a megnövekedett forgalomból adódott. A parancsnok felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a felelősség megállapítható, az önkormányzatnak lehetősége van szankcionálni a cselekményt.

A kisváros vezetése döntött arról is, hogy május 13-án mindhárom városrészből – Selypről, a Mátravidéki Erőműtől és az anyatelepülésről – elszállíttatja az elektronikai hulladékot. Elhangzott továbbá, hogy építési munkák miatt a Szabadság téri gyógyszertár április elsejétől ideiglenesen a szintén a Szabadság téren lévő önkormányzati konditerembe (az okmányiroda mellé) költözik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában