Nemzeti ünnep

2023.03.14. 08:01

Ünnepi díszítést kapott a domoszlói faházikó március 15. tiszteletére

Mindig az adott ünnep szerint ékesítik fel a település pihenőparkjában álló lakot.

Sz. Sz. I.

Az ünnepi díszlet

Forrás: Beküldött fotó

Az 1848. március 15-én Pesten kitört, majd szabadságharccá terebélyesedett forradalom előtt tiszteleg Domoszló a település pihenőparkjában álló kisház új dekorációjával, tájékoztatta portálunkat Paulenka Richárd polgármester. A közelmúltban már beszámoltunk róla, hogy a tavalyi év elején a téli szeles időjárás tönkretette a parkban álló faházikót, de az év végén sikerült egy új, stabilabb alapokon álló építményt állítani a parkba.

– Az új lakot mindig az évszakhoz és az ünnepkörhöz illően dekoráljuk. A karácsonyi, majd a farsangi hangulatot most a 175. éve kirobban magyar forradalom és szabadságharc emlékezete váltja. Az akkori események jeles alakjainak fotói mellett többek között Petőfi Nemzeti dalának, illetve a forradalmárok követeléseit összefoglaló 12 pontnak a szövege mellett a Pilvax kávéházat idéző berendezési tárgyak is helyet kaptak a házikóban – részletezte Paulenka Richárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában