Tavasz

2023.03.25. 17:07

Van egy tippünk, hol készül mostanában a legtöbb egri szelfi + Fotók

A tavasz legbiztosabb jele Egerben a rózsaszín virágpompába borult park.

Virágba borult a park.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nincs olyan év, amikor ne csábítana sokakat sétára, fotózásra az egri Szent József park, ahol március végén, április elején olyan kép tárul elénk, mintha Japánban járnánk cseresznyevirágzás idején. Nincs ez másként most sem. A tavalyinál valamivel előbb, az elmúlt napokban kipattantak a park fáin a virágok, a rózsaszín szirmok igazán pompás látványt nyújtanak.

A japáncseresznye egy, a rózsafélék családjába tartozó díszfa, jellegzetes, rózsaszínű virágai tavasszal, március vége és május eleje között nyílnak, néhány nap erejéig igazán varázslatos hangulatot teremtve, főként olyan helyeken, ahol egy egész fasort vagy parkot alkotnak. Érdekesség, hogy a japán cseresznyevirág meddő virág, vagyis nem származik termés a virágokból.

Az egriek és az ide látogató turisták egyaránt szeretik ezért az év ezen időszakában is ezt a helyszínt. Kiváncsian várjuk, vajon hányan készítenek itt fotókat, szelfiket a következő napokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában