Felkészítő foglalkozás

2023.04.05. 12:07

Családbarát szülészeti képzés indul a Bugát Pál Kórházban

Kismamák és leendő apák részvételére egyaránt számítanak.

HEOL

A foglalkozáson hasznos információkat szerezhetnek a kismamák

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az április 18-án induló, öt alkalomból álló szülésfelkészítő foglalkozások átfogó ismereteket adnak a várandósság és a szülés testi és lelki változásairól, a szülés folyamatáról és az újszülött ellátásáról - közölte portálunkkal T. Bokros Mária, a Bugát Pál Kórház sajtóreferense.

A kismamák és leendő apák részvételére egyaránt számítanak, akik találkoznak szülészorvossal, szülésznővel, dietetikussal, pszichológussal, csecsemőgondozóval és gyógytornásszal. A rövid ismeretterjesztő előadások után lehetőség lesz a leendő szülők számára, hogy az őket foglalkoztató kérdéseket feltegyék, és megismerkedjenek a Bugát Pál Kórház szülészeti részlegével, az ott dolgozó szakemberekkel.

Az első találkozás április 18-án, 13 órakor, Kisbabát várok címmel indul, ahová a várandósság 14. hetéig lévő kismamákat és párjukat várja a gyöngyösi intézmény. Ekkor Gyurkóné Tábi Gyöngyi főnővér-szülésznő, dr. Szilágyi Vivien szülészorvos, és Galambos Tímea klinikai szakpszichológus áll majd  a leendő anyukák és apukák rendelkezésére. A szakemberek sorában a szülésfelkészítő foglalkozásokon a későbbiekben ott találják majd dr. Pap Zoltán és dr. Szelva István szülésorvosokat, Nagy -Kovács Magdolna vezető dietetikust, Kisné Tóth Gabriella csecsemőápolót és Csépányné Fiala Melinda vezető gyógytornászt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában