Kis Bocs Egyesület

2023.04.26. 10:44

Egészségügyi ládát helyeztek ki Egerben

Hátrányos helyzetű nőknek kívánnak segíteni.

F. V. E.

Kihelyezték az egészségügyi ládát

Forrás: HEOL

A szihalmi Kis Bocs Baba- Mama Közhasznú Egyesület női klubja nemrégiben tabukat döntögetett Egerben, a Verőszala úti Jelenlét Pontban, kedden délután pedig egészségügyi ládát helyeztek ki. 

Galyasné Dósa Katalin, az egyesület elnöke portálunknak elmondta, a női klubjuk egyik téma a menstruációs szegénység.

– Szihalmon és Szomolyán már kihelyeztünk egy-egy egészségügyi ládát, ebben az évben pedig még további helyszíneken adunk át ilyeneket, hogy ezáltal is segítsünk a rászoruló nőknek. Eger mellett Szajlán, Bükkszentmártonban és Zabaron is lesz egészségügyi láda, és tartunk foglalkozásokat is, ahol a hölgyek elmesélhetik történeteiket – részletezte az elnök, s kiemelte,  fontosnak tartja a menstruációs szegénység témáját. 

Mint mondta, az egészségügyi ládával is szeretnék hangsúlyozni a társadalmi felelősségvállalást, hiszen nem csak ruhát és élelmiszert lehet felajánlani a hátrányos helyzetűeknek, hanem intim higiéniás eszközöket is. Naponta töltik fel ezeket a ládákat, és bárki kivehet belőle számára szükséges dolgokat, így például betétet, tisztlákodási szereket és babaápoláshoz szükséges termékeket.  A programot a Kárpátok Alapítvány támogatásával valósítják meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában