Változások

2023.04.28. 16:12

Hatvanban megújul a Kodály-tornaterem világítása, a kertekben pedig égetni is szabad

Hatvanban megtartotta soros ülését a képviselő-testület, amelynek ez alkalommal harminc előterjesztésről kellett döntenie.

T. O.

Egyebek közt elfogadták az önkormányzati cégek tavalyi beszámolóját, s döntöttek az avar- és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről is: hétfőnként és péntekenként lehet a rendeletben szabályozott módon eltüzelni a zöldhulladékot. (Itt jegyezzük meg, hogy a szomszédos Lőrinciben az év elején teljesen betiltották az égetést, kiváltva ezzel sok helyi lakos elégedetlenségét.)

Miként Jagodics Milán, a városháza kabinetfőnöke tájékoztatta portálunkat, tovább fejlődhet a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola. Az az FC Hatvan egyesülete ugyanis elnyert egy 25 milliós TAO- pályázatot, amihez az önkormányzat több mint 10 millió forint önerőt biztosít, s a pénzből a Kodály tornatermének a világításának teszik rendbe. Emellett a vizesblokkok és az öltözők is megújulnak.

A képviselő-testület az idei muskátliosztás részleteiről is határozott. Az esemény május 13-án lesz. Minden hatvani lakos három tő muskátlit vehet át ingyenesen a főtéren és az újhatvani Széchenyi iskola udvarán. Lestyán Balázs alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy ha elfogynának a készletek, és emiatt valakinek nem jutna virág, az regisztrálhat a pótosztásra, így mindenki, aki jelzi az igényét, megkapja a növényeket.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában