Mutasd a kerted!

2023.04.17. 13:18

Kertművelésre ösztönzik az aldebrőieket, idén is kiválasztják a legszebb konyhakertet

Nem csak a verseny miatt érdemes kertészkedésbe fogni, hiszen a megtermelt zöldségek, gyümölcsök nagy örömet jelentenek.

F. V. E.

Ebben az évben is meghirdeti Wingendorf János, Aldebrő polgármestere A legszebb konyhakertek versenyt. 

Tavaly volt az ötödik alkalom, hogy részt vehettek az aldebrőiek a megmérettetésen, s ahogy arról beszámoltunk, az egyik aldebrői kertművelő országos díjat is kapott, Bán Anna lett 2022-ben A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program egyik országos díjjal kitüntetett kertművelője zártkert 3. vegyes kategóriában. 

– Eddig évről-évre egyre többen csatlakoztak a felhíváshoz, és bízunk benne, hogy ezt a hagyományt továbbra is fenn tudjuk tartani. A versennyel szeretnénk elismerni a kertművelők munkáját, s ösztönözni kívánjuk a lakosságot arra, hogy saját, vagy akár rokonai, ismerősei udvarán alakítsanak ki konyhakerteket, gondoskodjanak róla, s termesszenek minél több zöldséget, gyümölcsöt, fűszernövényeket a saját és családjaik számára – ismertette a polgármester. 

Az idei év témája, szlogenje, hogy „Komposztáljunk - használjunk komposztot!”. A vállalkozó szelleműek több kategóriában is nevezhetnek, egyebek között balkonnal vagy zártkerttel is. Június 15-ig kell kitölteniük és leadniuk az aldebrői önkormányzatnál jelentkezési lapot

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában