Vélemény

2023.04.24. 19:23

Kiderült, mennyiért nyalnának a heol.hu olvasói

Olvasóink nem voltak restek, hangot adtak véleményüknek a fagyi árának emelkedésével kapcsolatban.

F. V. E.

Mint írtuk, visszasírhatjuk a jeges desszertek tavalyi árait. Míg az elmúlt évben a 400 forintot gondoltuk soknak, addig most ez már olcsónak számítana. Több helyen 430-460 forintba kerül egy gombóc Egerben, de van olyan hely is, ahol hatszáz forintot kérnek el egy adagért. 

Kíváncsiak voltunk, olvasóinknak mi jelenti a lélektani határt, ha egy adag fagylaltról van szó. Nem reprezentatív felmérésünkre több százan reagáltak. A válaszadók 59 százaléka úgy gondolta, már a tavalyi 400 forint is túl sok volt, s annál drágábban nem hajlandók megvenni. 

Mi az a lélektani határ, amit ön még hajlandó kifizetni egy gömbért?

Olvasóink csaknem harminc százaléka szerint 500 forint néha még belefér, esetenként ennyiért még elnyalnának egy gömböt.

A válaszlehetőségeknél elrugaszkodtunk az idei áraktól, és kilátásba helyeztük, ha a minőségről van szó, 700-at kiadnának-e egy adag hideg édességért. Kiderült, ezzel a lehetőséggel olvasóink mindössze csak négy százaléka élne, és persze akadtak, akik nem is a négyszáz, hanem húsz forintot sírják vissza. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában