Vélemények

2023.04.19. 12:03

Megújuló energia, szigetelési program kellene az LMP szerint

Energiatakarékosságra, kevésbé energiaigényes ipari ágazatokra volna szükség az LMP szerint.

T. B.

Kanász-Nagy Máté Egerben

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese Egerben tartott sajtótájékoztatót kedden délután a hazánkba tervezett akkumulátorgyárakról, az ezzel kapcsolatos országos népszavazási kezdeményezéseikről. Kifejtette, álláspontjuk szerint nagyberuházások esetén helyi népszavazásokat kellene tartani és azok eredményétől függően szabadna csak megvalósítani a veszélyes, szennyező, energiaigényes beruházásokat. Szót ejtett a recski andezitbánya-nyitásról is, elárulta, a péntekre tervezett robbantás miatt ők is elmennek a helyszínre és el is kérik majd a mérőműszerek adatait. Érthetőnek nevezte, hogy Recsknek iparűzési adóbevételre van szüksége, szerinte a települési önkormányzatokat alulfinanszírozza az állam.

Véleményt nyilvánított a leépülő környezetvédelmi engedélyezésről, valamint a tervezett gázerőművekről és az atomerőműről is, szerinte a megújuló energiatermelés növelése és az energiafogyasztás csökkentése, az újraiparosítás visszafogása volna a megoldás a problémákra. Hőszigetelési programmal kell takarékosabbá tenni a lakásokat, az iparban pedig azokat az ágazatokat preferálni, amelyek kevésbé energiaigényesek. Szerinte a megújuló energia területén, a közszférában, az oktatás-nevelésben és a szociális szférában lehet munkahelyeket teremteni, utóbbi területeken emelni kellene a béreket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában