Előrelépés

2023.04.22. 12:52

Nyitrai Zsolt kerekasztal-egyeztetést kezdeményezett a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek bevonásával

Magyarország folyamatosan azon dolgozik, hogy elősegítse a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítását.

HEOL/MTI

Közös egyeztetést tartott a kormány a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetekkel a magyar építészetről szóló törvényről - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda pénteken az MTI-vel.

Azt írták, a kormány stratégiai partnerei a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek, erre tekintettel a fogyatékosságügyi kérdésekben mindig megkérdezik az érintettek véleményét, és döntéseiknél igyekeznek figyelembe venni észrevételeiket. A közleményben kiemelték, hogy Magyarország az elmúlt években, évtizedben jelentős jogalkotási lépéseket tett a fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítása, önálló életvitelének és társadalmi integrációjának elősegítése érdekében. A "semmit rólunk, nélkülünk" elv érvényesülése, mint minden más területen, az akadálymentes környezet kialakításánál is elengedhetetlen. Ennek eredményeként a magyar építészetről szóló törvénnyel kapcsolatban Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos és Lánszki Regő építészeti államtitkár kerekasztal-egyeztetést kezdeményezett a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetek bevonásával. 

A közlemény szerint az egyeztetésen a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Dévény Anna Alapítvány, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, a Siketvakok Országos Egyesülete, az Autisták Országos Szövetsége, a Kézenfogva Alapítvány, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, az ÉTA Országos Szövetség, a CivilÚt Alapítvány és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége is képviseltette magát. A kormány nagy hangsúlyt helyez az akadálymentesség területére, és már több programot és támogatást indított az elérhetőbb és biztonságosabb közlekedés, lakhatás és szolgáltatások érdekében - olvasható a Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában