TeSzedd!

2023.04.02. 17:16

Szedhetjük - már regisztrálhatunk a közösségi szemétgyűjtésre Hevesben is

Minél több önkéntes csatlakozik, annál tisztább lesz a környezetünk

B. K.

Hamarosan kezdődik az áprilisi TeSzedd! közösségi szemétszedési akció. Idén április 11-éig lehet regisztrálni itt a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2023 – szelektalok.hu – oldalon. E felületen olvasható az is, a szelektív hulladékgyűjtésről tudni érdemes. A gyűjtést április 22. és 28. között kell elvégezni. 

A PEVIK Kft. ügyvezetője Eged Renátó portálunkat arról tájékoztatta, hogy érdemes minél több önkéntest toborozni, hiszen a program szervezője ingyenesen biztosít hulladékgyűjtő zsákokat és kesztyűket, valamint az összegyűjtött hulladék elszállítása és ártalmatlanítása is díjmentes. 

A cég szolgáltatási területén egyelőre Egercsehiből és Szilvásváradról van regisztrált csoport, de minél többen lesznek, annál tisztább lesz a környezetünk! Az akció során bármennyi hulladék összegyűjthető, ezért érdemes előre felmérni és kijelölni a gyűjtési helyszíneket, és annak megfelelő mennyiségű zsákot igényelni. A zsákok és kesztyűk önkéntesekhez való eljuttatását a PEVIK fogja végezni, valamint az akció során összegyűjtött hulladékot is a társaság szállítja majd el. 

Kérdés esetén örömmel állnak az érdeklődők  rendelkezésére, ugyanakkor fontos tudni, hogy az akció elsődleges kommunikációs csatornája a fenti honlap. Az önkénteseknek ott kell regisztrálni és a begyűjtött hulladékot is a program szervezőjének kell majd bejelenteni.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában