Nem ér rá!

2023.05.03. 16:00

Az éghajlatváltozás tévhiteit oszlatja el az egri egyetem oktatójának filmje + videó

Nem másvalakié, a mi problémánk az éghajlatváltozás itt és most. Rázsi András videójából kiderül az is, miért baj például, hogy enyhébbek a telek.

HEOL

Forrás: Youtube/Földgömb online

Amennyiben hatásvadász hollywoodi filmekből, vagy önjelölt bloggerek anyagaiból próbálunk tájékozódni, könnyen lehet, hogy azok félrevezetnek minket, mondja dr. Rázsi András meteorológus, az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem adjunktusa a Földgömb magazin szakértőjeként készített, nemrégiben napvilágot látott videójában. Ebben kifejti, hogy a lassan már a 10 millió éghajlatszakértő országában sok mindent rosszul tudunk. Például azt, hogy az üvegházhatás nélkül nem lenne földi élet, hogy nem bagatell a másfél fokos hőmérséklet-emelkedés, és persze nem vitatja, igaz a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de ha ezt minden fecske elhinné, akkor sosem jönne el a tavasz sem. 

Az unokáinknak nagyon rossz lesz. Ezt a nagyapáink mondták, s ne feledjük, mi vagyunk azok az unokák. Ne toljuk tovább a problémát, és nézzünk szembe vele, hogy ez a mi generációnk problémája, nekünk kell foglalkozni vele, mutat rá Rázsi András a videóban. Hallgassátok, nézzétek meg! Érdemes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában