Válasz

2023.05.25. 20:27

Az egri színház október óta keresi a megoldást a tarthatatlan rezsihelyzetre

Blaskó Balázsék a szakminisztérium segítségét kérték az országos probléma megoldásához.

Sz. M. L.

Blaskó Balázs, az egri színház igazgatója

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Sajnos nem először tapasztalok a színházat és személyemet szándékosan lejáratni kívánó magatartást, valótlan állításokat tartalmazó nyilatkozatotokat fenntartónk, Eger önkormányzata részéről. Földvári Győző úrnak a mai közgyűlésen tett kijelentései – melyekről a Heolról értesültem - mégis igen megleptek – reagált Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója közgyűlési tudósításunkra (10.15).

– A színház október óta keresi a megoldást a tarthatatlan helyzetre, amelyben  lépni csak az önkormányzattal – mint az épület tulajdonosával – együtt tud. Folyamatosan egyeztettünk a szolgáltatókkal, s folyamatosan jeleztük az égető problémát az önkormányzat felé, az illetékes képviselők mellett felvéve a kapcsolatot az önkormányzat energetikusával is. Az áprilisi közgyűlésen nagy plénum előtt is sürgettem, hogy szülessen végre megoldás. A színház által márciusban jegyző úrnak megküldött irat, amelyben az  önkormányzatnak igazolnia kellene, hogy az épület lakóépületként szolgál, máig sincs aláírva. Földvári úr pedig tegnap még úgy nyilatkozott, hogy a társasházzá alakítás nem járható út, egyébként is hosszadalmas és nagyon drága – hangsúlyozta a direktor.

Hozzátette, mivel a színészházakat érintő, rezsiköltségekkel kapcsolatos probléma országos jellegű, ezért az egri színház szakszervezete és üzemi tanácsa a szakminisztérium segítségét is kérte a társulat számára egyre súlyosabbá váló gond megoldásához. A dokumentumot Blaskó Balázs adta át Závogyán Magdolna államtitkár asszonynak.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában