Fényterápia

2023.05.21. 10:00

Fényterápia: új eszköz segíti a mofettában gyógyulókat Mátraderecskén

Polarizált fényterápiás eszköz segíti Mátraderecskén a Mofettában kezelt betegeket. A helyi lakosok ingyen is igénybe vehetik.

B. K.

A fényterápia kiegészíti a mofettás kezelést

Forrás: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Új gyógyító eszközt állítottak szolgálatba a minap Mátraderecskén a Mofetta gyógykomplexumban. Forgó Gábor, a község polgármestere Debrecenben kötött megállapodást az új terápiás eszköz használatára. A Főnix Life Egészségmegőrző Szalon jóvoltából már szolgálatba is állították a készüléket. A polarizált fényterápia a mofettás kezeléseket tökéletesen kiegészíti, de természetesen önmagában is igénybe vehető. A mátraderecskei lakosoknak térítésmentes a szolgáltatás, de időpontot erre is külön kell kérni - számolt be a település közösségi oldalán.

A népesség öregedésével a sebek, sérülések és betegségek kezelésének nem gyógyszerészeti lehetőségeinek szerepe is növekszik, ezek egyike a polarizált fényterápia (polarized light therapy, PLT). A terápia - amely elsősorban a Bioptron lámpa révén ismert - látható spektrumú polarizált fényt használ számos klinikai alkalmazáshoz, elsősorban szövetregeneráló és immunmoduláló hatásokat kifejtve.

A polarizált fény előnye, hogy akár öt centiméter mélységig is képes behatolni a bőrbe, elérve a sebgyógyulásban részt vevő mélyebb szöveteket. A polarizált fényről kimutatták, hogy felgyorsítja a gyógyulási folyamatot bőrgyógyászati és mozgásszervi probléma esetén. Ezek közé tartoznak a fekélyek, a műtéti sebek, bőrégési sérülések, valamint néhány mozgásszervi sérülés, egyes ízületi gyulladások, a teniszkönyök, vagy a kéztő alagút szindróma esetén.

Immunerősítés, felső légúti problémák, allergia, sportsérülések, rehabilitáció, reuma, ízületi gyulladás, belső szervek panaszai, bőrbetegségek, pikkelysömör, ekcéma, pattanásos bőr, égési sérülés, koncentráló képesség, változó kor, mentális problémák - ezekre ajánlják. 

A tájékoztató szerint a kellemes érzést nyújtó polarizáltfény-kezeléssel az egész szervezetben jelentős immunerősítő hatást lehet elérni. A polarizált fénnyel mobilizálni lehet a szervezet természetes, immunitásért felelős erőit, védekező mechanizmusait. A polarizált fény immunerősítő, vérkeringést fokozó, a sejtek oxigénellátását javító hatása kiemelkedő.

Az egész testfelület kezelésekor a polarizált fény a kapilláris ereken keresztül azonnal eléri a véráramot, így a vérkeringés segítségével a biológiai serkentő hatás is gyorsan jut el az emberi szervezet összes sejtjébe, létfontosságú szerveibe – például a szívbe, a májba, a gyomorba, a lépbe, a vesékbe, a belső elválasztású mirigyekbe -, és így fejti ki hatását annak teljes működésére. Az elvégzett kutatások alapján a polarizált fénnyel történő kezelés jelentős mértékben erősíti az immunitásért felelős sejtek aktivitását, ezzel súlyos és kevésbé súlyos betegségek megelőzését tehetik lehetővé, illetve elősegíthetik, gyorsíthatják a már kialakult betegségek leküzdését, olvasható a sensolite.hu oldalon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában