Rendkívüli ülés

2023.05.15. 17:43

Önkormányzati tulajdonba venné az egykori tűzoltólaktanyát az egri polgármester

Vitás téma lehet a rendkívüli közgyűlésen a Katona téri parkolóház és a Tűzoltómúzeum ügye is.

Sz. M. L.

A Tűzoltó Múzeum épülete

Forrás: Mirkóczki Ádám/Facebook

Rendkívüli közgyűlés lesz Egerben kedden. Az ülésen egyrészt tárgyalják a Katona téri parkolóház újra nyitását valamint az Arnaut Pasa Fürdője Kft. vezetőjének ügyét.

További két napirendi pontról is szó esik, az egyik a Sas út felújításának II. üteméből visszahulló forrás felhasználása. Az előterjesztés szövege szerint a kivitelezés úgy alakul, hogy 607 millió forint átcsoportosítható a forráshiány miatt elutasított, „Eger, Kossuth Lajos utca Gazdaságfejlesztést- és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztése” TOP beruházásra. Ez az Eger, Déli Városrész Közlekedésfejlesztése projekthez kapcsolódik, így várhatóan ezen a területen használnák fel fejlesztésekre.

A másik napirendi pont az Előterjesztés az EVAT Zrt.-vel kapcsolatos döntésekről címet viseli és Mirkóczki Ádám polgármester neve alatt került fel a napirendbe. A dokumentum szerint a polgármester azt szeretné ha az Evat tulajdonában lévő egykori tűzoltó laktanya épülete, ahol az Egri Tűzoltó Múzeum működik, tőkekivonás útján kerüljön a cégtől az önkormányzathoz. A polgármester szerint ugyanis az EVAT Zrt. igazgatósága által hozott döntésekből arra következtet, hogy a Tűzoltó Múzeum bezárását tervezik. 
– Az országosan is egyedülálló kiállítás elköltöztetése nem javasolt, hisz a korábban tűzoltó laktanyaként funkcionáló műemlék épületnél méltóbb helyen nem lehetne bemutatni az egri tűzoltóság történelmét – írta az előterjesztésben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában