Kertészkedés

2023.05.21. 21:52

Paradicsomi este a kerecsendi kertbarátoknál

Ismét összejövetelt tartottak a kerecsendi kertbarátok. Ezúttal a paradicsom fajtáiról hallhattak előadást, majd haza is vihették a pályézaton nyert palántákat.

B. K.

Egyre gyarapodik a kertbarátok tagsága

Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Újabb remek hangulatú találkozót tartott a kerecsendi kertbarátok köre. Ezúttal a Jelenlét ponton várták a tagságot, ahol Kárpáti Zoltán kertészmérnök a paradicsomokról tartott fajtabemutató előadást. Szó volt a növények tápanyaigényéről, a helyes ültetésről, arról, hogy a különböző fajtákat miként lehet hasznosítani. Ezt követően bárki kérdezhetett a szakembertől a kertjében tapasztalt kártevők elleni védekezésről, az öntözéses technikákról. 

Végül minden jelenlevő  kapott húsz-húsz darab paradicsompalánta-válogatást, amely hét különböző fajtát tartalmazott. Mindezt a Felzárkózó Települések Program nyertes pályázatának köszönhették. Hamarosan a paprikapalántákról is többet megtudhatnak a tagok, és abból is kapnak egy különleges válogatást, amit elültethetnek kertjeikben.

A kapott növényeket sokan már el is ültették, fejlődésükről a Kerecsendi Kertbarátok Facebook-oldalán osztanak meg képeket, ahol egyéb tapasztalataikat is megoszthatják egymással, segítve ezzel egymás munkáját. 

   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában