Kertbarátok

2023.04.02. 14:41

Szépen gyarapodik a kerecsendi kertbarátok köre

Egyre többen csatlakoznak a településen a Felzárkózó Települések Program által indított kertbarátok köréhez a településen.

B. K.

Havonta egy alkalommal tapasztalatot is cserélnek

Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Két éve kezdte el közös munkáját a faluban Kertbarátok köre Kerecsenden a Felzárkózó települések Program támogatásával. Az egy hónappal ezelőtti, idei első megbeszélésen mindenki megkapta a kezdő vetőmag csomagot, és remek szakkönyveket is köcsönözhettek a kertműveléssel kapcsolatban.

A napokban újabb csomagokat kaptak a tagok, amelyekben az idényjellegű vetőmagokhoz a kerteket díszítő virágmagok is társultak. A helyi kertbarátok folyamatosan töltik fel kertjükről a fotókat Facebook csoportjukban.  Az elmúlt napokban sokan panaszkodtak, hogy a március végi fagyok alaposan odakoppintottak néhány korán virágzó gyümölcsfának, kerti veteménynek, ám a csüggedésre nincs ok. 

Újra lehet vetni a magvakat és reménykedni, hogy azokat már nem fenyegeti a fagy. A tagok egyetértenek abban, hogy a hétvégi, kiadós eső  jól jött a veteménynek és a talajnak egyaránt. 

Terveik között szerepel legalább havonta egy alkalommal megbeszélni a tapasztalataikat, s adandó alkalommal egy-egy kirándulást is terveznek olyan helyekre, ahol új ismeretekre tehetnek szert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában