Fejlesztés

2023.06.12. 10:14

Az útfelújítás miatt négy hétig éjjel-nappal le lesz zárva a selypi Gyár utca

A vártnál tovább tart a selypi Gyár utca felújítása, s ez idő alatt a lakosoknak gondoskodniuk kell járműveik máshol történő tárolásáról is. Vannak, akik sérelmezik, hogy időszakosan sem engedélyezik a közlekedést.

T. O.

Négy hétig gépjárművekkel se be, se ki...

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

A napokban adtuk hírül, hogy Lőrinci selypi városrészében hamarosan elkezdődik a Gyár utca felújítása. Idő közben pontosították a munkálatok menetrendjét is, s a tudnivalókról szórólapokon tájékoztatták a lakosságot.

Az érintetteket meglepte, hogy a kivitelező június 14-étől, szerdától kezdődően várhatóan négy hétig teljes hosszban lezárja a munkaterületet. Felszólítják az utca lakóit, hogy miután ez idő alatt az ingatlanokban a ki- és behajtás nem lesz lehetséges, más közterületeken parkoljanak, illetve a hulladékszállítás napján, keddenként a kukákat az utca két végén helyezzék el.

A Gyár utcában huszonhárom ingatlan található. Az ezekben élők között voltak, akik szó nélkül tudomásul vették a felhívásban foglaltakat, de akadt olyan lakó is, aki elégedetlenségét fejezte ki annak okán, hogy gépjárművét ilyen hosszú ideig nem tárolhatja a saját ingatlanában. Mint mondta, autójában olyan értékeket szállít, amiket macerás lenne nap mint nap ki- és bepakolni úgy, hogy az otthonától több száz méterre parkol. Mások a hulladékgyűjtő edények nehézkes mozgatását kifogásolták.

Miután portálunkat többen azzal keresték meg, hogy az önkormányzathoz fordulnak az említettek enyhítése érdekében, a válasz aligha nyugtatja meg őket: nem a helyhatóság, hanem a kivitelező határozza meg a technológiát. Miután nem csak aszfaltozásról, hanem útszélesítésről, valamint alap- és padkakészítésről is szó van, a „felfordulás” a szokottnál nagyobb lesz. Indokolt tehát az érintettek türelme, cserébe viszont több éves probléma oldódik meg a beruházással.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában