Aktív Magyarország

2023.06.20. 14:50

Elkészült a kerékpáros pumpapálya Gyöngyösön + fotók

A pálya körüli tereprendezés miatt a hivatalos átadásig nem biztonságos a használata.

Sz. Sz. I.

Van, aki már kipróbálta a pályát

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi Béke téri parkban megépült a kerékpáros pumpapálya, és annak műszaki átadása is megtörtént, adta hírül a városháza. Közlésük szerint azonban a pálya körül még zajlik a munkavégzés.

Mint arról már portálunkon is beszámoltunk, az Aktív Magyarország Országos Bringapark Programja keretében kap új funkciót az egykor KRESZ-pályának otthont adó Béke tér. A képviselő-testület tavaly decemberben döntött úgy, hogy pályázik a programra. A pálya kialakításának költsége mintegy 32 millió forint, amelynek a felét az önkormányzatnak biztosította, a fennmaradó összeget pedig a pályázat fedezte. A kivitelezés az elmúlt hónapban kezdődött meg.

A városháza közlése szerint a pálya körüli tereprendezés során egyebek mellett padokat és kéziszemeteseket helyeznek el, tíz új fát ültetnek, ivókutat állítanak üzembe. A munkavégzés miatt egyelőre nem biztonságos a pálya használata, tette hozzá a városháza. A gyöngyösi önkormányzat arra kér mindenkit, egy kicsit legyen még türelemmel, és a jövő hétre tervezett hivatalos átadót követően vegye csak birtokba a pályát.

A pumpapálya egy folytatólagos körpálya, melyet hullámok és kanyarok alkotnak. Kialakításának köszönhetően a gyakorlottabbaknak is kihívást jelent. Kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával és gördeszkával használható.

 

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában