Hapci

2023.06.28. 09:45

Hatvanban kevesebb lett a parlagfű

Hatvanban a napokban feltérképezték a város parlagfűvel szennyezett területeit, s dokumentálták a megállapításokat.

T. O.

Az ellenőrzések – amelyen részt vettek a mezőőrök is – kiterjedtek a város bel-és külterületeire egyaránt

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Több csoport járta be a várost és külterületeit, ellenőrizték, hogy merre található a sokak számára allergiát okozó gyomnövény. A tapasztalatok azt mutatják, hogy kevesebb a fertőzött terület a tavalyihoz képest – nyilatkozta a városi médiának Nagyné Csergei Dóra, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi ügyintézője azt követően, hogy az ellenőrzésen részt vevő hivatali munkatársak, a Hatvani Szolgáltató Kft. dolgozói, a mezőőrök és közterületfelügyelők feltérképezték a környéket.

A szemle során ellenőrzési naplót töltöttek ki, és fotókkal dokumentálták a földek állapotát a görbeéri területeken, Kisgomboson és Nagygomboson, Újhatvan északi és déli részein, valamint a 32-es úttól nyugatra.

A felmérés elsődleges tapasztalatai szerint az elmúlt évihez képest csökkent a parlagfűvel fertőzött területek száma, akadnak olyan szakaszok is, ahol most egyáltalán nem találtak allergiát okozó növényt. Ahol viszont találtak, annak koordinátáit továbbítják a hatósági irodának, a Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai pedig lekaszálják a gyomot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában