Drogosok

2023.07.24. 11:30

Minden drogterjesztő beismerte tettét Recsken

Elég a drogosokból! A recski lakosok dühösek és elszántak, a polgármester következetes, naponta érkeznek az infók hozzá. Addig küzdenek, míg nyugalom nem lesz a faluban.

Barta Katalin

Néhány napja számoltunk be arról,  hogy Recsken megelégelték a dizájner drogok terjesztőinek jelenlétét, a fogyasztókat is figyelik.  Portálunk bejegyzését rengetegen osztották meg, számos  településen hasonló következetes fellépést sürgetnek.

Most arról kérdeztük Nagy Sándort, Recsk polgármesterét,  hogy mi történt azóta drogfronton a településen. Elmondta, a lakosság egyértelműen üdvözölte a szigorúbb fellépést és támogatásáról biztosította a kezdeményezést. - A recskiek dühösek és elszántak. Napok óta érkeznek hozzám mindenhonnan az információk. Ahol a terjesztők felbukkannak, vagy árusítást tapasztalnak, azonnal jelzik, és én lehetőleg azonnal a helyszínre sietek, egyúttal értesítem a rendőrséget is. Mindenkivel elbeszélgetek, és próbálom jobb belátásra bírni az érintetteket. Akiket megszólítottam, kivétel nélkül  beismerték, hogy árulták a drogot, és fogadkoztak, hogy ilyen többé nem fordul elő. Talán nem meglepő, hogy ezeket az ígéreteket fenntartással fogadom, így továbbra is  arra biztatok minden lakost, hogy amint  hasonló esetet észlelnek a környezetükben, azonnal jelezzék nekem - fogalmazott.

– A magam részéről addig folytatom ezt  a küzdelmet, amíg nyugalom nem lesz a faluban. A térfigyelő kamerák is működnek. Ha rajtakapunk valakit hasonló cselekményen, garantáltan rendőri kísérettel távozhat. Azt tapasztalom, hogy a nyilvános megszégyenülés lehetősége már önmagában is visszatartó erő. A lakosság haragja, megvetése jól érzékelhető. Minden gyanús esetet azonnal jeleznek, s próbálok pillanatok alatt személyesen megjelenni és kérdőre vonni terjesztőt, fogyasztót egyaránt. Talán ennek is köszönhető, hogy az elmúlt napokban némileg csökkent a balhék száma. Ezzel azonban nincs vége a harcnak. Továbbra is kitartóan figyelünk, és azonnal cselekszünk - zárta gondolatait.   

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

       

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában