Fejlesztés

2023.07.04. 09:50

Nagyobb biztonságban élhetnek a sirokiak

Befejeződtek a csapadékvíz elvezető munkák, megépült a záportározó Sirokban. Mostantól nagyobb biztonságban élhetnek a községben lakók.

B. K.

A sirokiak jól emlékeznek azokra az évekre, amikor a villámárvizek következtében rengeteg kár keletkezett az épületekben, udvarokban. 

Portálunk arról kapott hírt az One Online Kft-től, hogy befejeződtek a csapadékvíz-elvezető munkák, s megépült a záportározó Sirokban, TOP támogatással, a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című támogatási konstrukció keretében.

A községi önkormányzat csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója Sirokban elevezésű projektje elsősorban a település belterületén jelentkező csapadékvíz- és belvíz elvezetési problémák megoldására irányult, nagy esőzések alkalmával ugyanis az iszappal, hordalékkal megtelt árkok az évek során már alkalmatlanná váltak az érkező vizet a belterületen károkozás nélkül elvezetni.

A sikeres közbeszerzési eljárás lebonyolítását követően, a PEKU AGRO Kft-vel megkötött szerződés értelmében tavaly júliusban kezdődhettek meg a kivitelezési munkálatok a településen. Az elmúlt kilenc  hónap alatt a közel a 640 milliós támogatásból megvalósuló beruházás keretében több mint négy kilométer hosszban újították meg a belterületi árokrendszert és emellett egy záportározót is kialakítottak.

Az épített és természeti környezet értékeinek megóvása érdekében végzett beruházás eredményeképpen a jövőben várhatóan csökken az ár-, bel- és helyi vízkár veszélyeztetettség és nő a környezetbiztonság az árvízi vészhelyzettel érintett településrészeken - olvasható a cég portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában