Rendbontók

2023.07.28. 14:00

Válaszolt az egri önkormányzat olvasónk panaszára, ezt teheti ha rendbontást tapasztal

Az ajtaja és ablaka mellé csoportban járó emberek zavarják olvasónk nyugalmát. Az önkormányzat megválaszolta a kérdéseit.

Szabadi Martina Laura

– Megvizsgáltuk a bejelentést és a helyszínt. A hivatkozott helyszín belterületi közterület, melynek használatát nem korlátozhatjuk az érintettek lakcíme alapján – közölte az egri városüzemeltetési iroda érdeklődésünkre. Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Szarvas Gábor utca 11. társasházban élő Sárvári Marianna portálunknak arra panaszkodott, hogy az ajtaja és ablaka mellé csoportban járó emberez zavarják a nyugalmát, illetve szemetelnek is. Szeretné, ha az épület melletti közterület zöldítésére módot találhatna.

– Az időpontok vegyesen koraiak, későiek, illetve hétvégén, ebéd utáni pihenő idők: reggel 6 és 7 óra között, délután fél 1 és fél 3 között, illetve késő délután vagy 4 és 5 óra között vagy este fél 7 és fél 10 közöttiek. Közvetlenül a ház előtt, 1-3 méterre tartózkodnak, olykor plédeket terítenek le, s minden alkalommal cigarettáznak, alkoholt fogyasztanak. A cigarettacsikket a fa tövébe, illetve szanaszét dobálják a fűbe, a kutyaürüléket zacskóstól többször az ajtóm előtt hagyták – mesélte korábban portálunknak Sárvári Marianna.

– Az általánosan elvárható társadalmi normák betartása és egy tágabb értelemben vett lakóközösség békés együttélése nem városüzemeltetési feladatkör. Az érintett terület karbantartása megfelelő, jelenleg gyepes borítású, szellős, jól átlátható terület. További növényzet telepítésének lehetőségét megvizsgáljuk. Amennyiben közterületen rendbontó, szabályellenes magatartást tapasztal, úgy az Önkormányzati Rendészeti Csoport vagy a rendőrség tud eljárni, intézkedni. Amennyiben közterületen kívánnak kizárólagos használatot gyakorolni, elkeríteni vagy bérelni, azt az önkormányzat vagyongazdálkodási iroda közterület gazdálkodási csoportnál kérvényezhetik – válaszolták Marianna kérdéseire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában