Szúnyoggyérítés

2023.07.16. 08:30

Vasárnap este szúnyoggyérítésre készüljenek a gyöngyösiek!

A városháza óvintézkedésekre hívja fel a lakosok figyelmét.

Szabó István

Július 16-án földi szúnyoggyérítést végeznek Gyöngyösön, adta hírül a városháza. Közlésük szerint a beavatkozást este nyolc órakor kezdik, a szakemberek Mátrafüred és Sástó területén is irtják a rovarokat. Eső vagy nem megfelelő időjárási viszonyok esetén a gyérítést július 17-19. között pótolják.

A városháza arról is tájékoztatott, hogy a szúnyoggyérítést a RONIX Kft. végzi melegködképzés eljárással, Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer alkalmazásával. Az önkormányzat már a héten megkezdte a méhészek értesítését, a lakosság számára pedig a következő intézkedések végrehajtását javasolja:

  • A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. Kint felejtett élelmiszerek megsemmisítése, illetve a kint felejtett, nem letakart eszközök meleg-mosószeres lemosása szükséges.
  • A kezelés alatt és azt követő egy órában javasolt az ablakok, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni nem szabad.
  • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A gyöngyösi városháza a közleményében megköszöni a lakosság együttműködését.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában