Eszetlenül száguldoztak

2023.08.20. 09:20

Féltették gyermekeiket a feldebrőiek a gyorshajtóktól, aláírásgyűjtésbe kezdtek

A sebességhatárokat nem véletlenül találták ki, vannak azonban olyanok, akik félvállról veszik a szabályokat. A feldebrői Dózsa György úton is több ilyen ember száguldozott már, s a lakók ezt nem tűrhették tovább.

Fekete-Vadászi Erika

Intézkedés a gyorshajtók ellen

Forrás: Jakab Ernő/Facebook

Több mint száz aláírást gyűjtöttek össze a feldebrői, Dózsa György úti lakosok, s juttatták el kérésüket az önkormányzathoz. Az ott élők sebességlassító bordák kihelyezését kérték, mert mint megfogalmazták, már tűrhetetlen, ahogyan a hosszú egyenes szakaszon közlekednek a gépjárművek. Féltik a gyermekeiket a száguldozók miatt, számolt be a történésekről közösségi oldalán Jakab Ernő, a település polgármestere. 

Mint mondta, mellékútról van szó, s a hosszú, egyenes szakasz miatt sokan a megengedett sebességhatárt átlépve száguldoztak eddig az említett útszakaszon. 

– Az eset orvoslására, és a lakosok kérésének eleget téve kollégáimmal kihelyeztük a sportpályához az első forgalomlassító küszöböt. Ezzel nincs vége, a napokban további fekvőrendőr kerül a Dózsa György út közepére – számolt be róla a településvezető. 

Megjegyezte, ha valakik bosszúsak azért, mert lassítaniuk kell, és úgy vélik, ezzel veszítenek pár másodperecet, akkor azok gondoljanak bele, hogy a kérelmezőknek ez a lakókörnyezetük, ahol nyugodtan és biztonságban szeretnének élni, továbbá a kerékpárúti forgalom közlekedőire is veszélyt jelentenek a nagy sebességgel közlekedő gépjárművek.

A helyiek hálásak az intézkedésért, úgy fogalmaztak, így még élhetőbbé vált Feldebrő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában