Lezárások

2023.08.15. 16:00

Filmforgatás: Zagyvaszántó kap pénzt, Lőrinci nem

Szerdán nemcsak Selypen, hanem Zagyvaszántón is forgatási napot tartanak. A két településen egész napon át tartó, részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.

Tari Ottó

A filmhez kialakított "piac" a selypi parkolóban. Nem közterület?

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Nemcsak Selypen, hanem Zagyvaszántón is forgatási napot tartanak szerdán, illetve csütörtökön. A két településen egész napon át tartó, részleges forgalomkorlátozásra kell számítaniuk.

Mint arról többször beszámoltunk, ezekben a hetekben a térségben zajlik A Sakál Napja című televíziós sorozat forgatása. Az Oscar-díjas Eddie Redmayne-nel a főszerepben. Az adaptáció az 1972-ben készül, hasonló című film újragondolása. A forgatási helyszínek között szerepel az említett településeken, illetve az egykori cukorgyáron kívül Apc is, ahol az elmúlt napokban a Széleskő elnevezésű bányatónál dolgozott a stáb.

Selypen 16-án, szerdán reggel 6-tól este 8 óráig, 17-én, csütörtökön pedig délután 1-től éjfélig megállási tilalom lesz érvényben a Cukorgyári úti parkolókban. Ugyanezen időpontokban a rendőrség közreműködésével teljesen lezárják a Cukorgyári úton a gépjárműforgalmat, továbbá nagyjából 10 perces időtartamokra a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését is korlátozzák. A gépjárművezetők, a bringások és a gyalogosok emellett a Nefelejcs utca és az Árpád út kereszteződésében – ismertebben a „selypi sarkon” –, valamint a Nefelejcs út Aradi utcáig tartó szakaszán is részleges korlátozásra számíthatnak. A lezárás egyben azt is jelenti, hogy Zagyvaszántó, valamint Petőfibánya felé a jelzett időpontokban csak kerülővel juthatnak el a gépjárművezetők.

Zagyvaszántón már kedden éjféltől életbe lépnek a korlátozások, amelyek szerda éjfélig tartanak, s a Móricz Zsigmond utat – vagy ahogy helyben mondják, a főúttal szembeni „vasútpartot” – érintik. Fekete László polgármester közzétette a megállapodásnak azon részét is, ami szerint önkormányzati rendeletük alapján a közterületek esetében megállapított foglalási díját a produkciós cég megfizeti.

A produkciós cég arra törekszik, hogy a filmtechnikai eszközök a legkevésbé zavarják a lakosságot.
A produkciós cég arra törekszik, hogy a filmtechnikai eszközök a legkevésbé zavarják a lakosságot
Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Mint ismert, a szomszédos Lőrinci nem kért hasonló ellenszolgáltatást, mert – mint arra portálunk rákérdezett – nem a város közterületein zajlik a munka – noha úgy tudjuk, a selypi sarkon lévő parkolót közösen tartja fenn a város és az üzletet működtető szövetkezet, s a településrészt elnevezésű óriásbetűket is eltakarták a filmesek. Utóbbit egyébként a jegyző engedélyezte.

A sorozat készítői felhívják a lakosság figyelmét arra is, hogy a használati időszak alatt különböző technikai és filmes járművek parkolása, filmtechnikai felszerelések és berendezési kellékek deponálásával történik majd az említett területeken. A forgatócsoport mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintett területek közelében lakók számára a tevékenység a lehető legkisebb zavart okozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában