Közgyűlés

2023.08.11. 14:54

Ha Blaskó Balázs nem tud elszámolni, váltsuk le, hangzott el a rendkívüli egri közgyűlésen

Ismét vita volt a színház gazdálkodásáról.

Molnár Helga

Fontos döntéseket hoztak az egri közgyűlésen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A pénteki rendkívüli közgyűlésre Orosz Lászlóné Ibolya (Fidesz-KDNP) sürgősségi indítványt hozott a grémium elé, mely a Gárdonyi Géza Színház költségvetési gondjaihoz kapcsolódott.

Orosz Lászlóné Ibolya sürgősségi indítványához kiegészítésként elmondta, levelet kapott Blaskó Balázs teátrumigazgatótól, miszerint ha nem kapnak támogatást, októbertől nem tud működni a színház.
– A határozati javaslatban annyi szerepel, hogy azokat a címszámokat, melyet megjelöltem, vizsgálja meg, hogyan tudunk segíteni a színház működésén. Tulajdonképpen ez csak tájékozódás, ha van pénzmaradvány, azt a gazdasági iroda jelezheti – részletezte.

Mirkóczki Ádám polgármester
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Minczér Gábor alpolgármester kiemelte, az idősek gondozására fordítana. Mirkóczi Ádám elmondta, rengeteg hasonló levelet kap.
– Már rengeteg pluszforrást biztosítottunk a színháznak, arra kérem az érintett bizottságot, ássanak a dolog mélyére – hangsúlyozta.

Mirkóczki Zita (A Városért) elmondta, az Állami Számvevőszéktől (ÁSZ) jelentés érkezett, s ez azt tartalmazza, hogy összehasonlítva több színházzal, az egri önfenntartó képessége kedvezőtlen mutatókkal rendelkezik.
– Az nem létezik, hogy az intézmény nem tesz azért, hogy a jegy-és a bérletbevételeik emelkedjenek. Várom a direktor segítségét ebben! – húzta alá. Mirkóczki Zita szerint mindenkinek meg kellene kapnia az ÁSZ jelentését. 

Farkas Attila alpolgármester egyetértett az előtte szólókkal.
– Unalmas már, hónapról hónapra azt hallgatjuk, hogy a színháznak nincs pénze. Ne az önkormányzat felelőssége legyen már ez! Mondjuk ki: ha Blaskó Balázs nem tud gazdálkodni a forrásaival, akkor alkalmatlan, le kell váltani – tette hozzá. Pápai Ákos (Mi Hazánk) hozzátette, ne feszegessék, hogy ki mire alkalmas, ne rombolják a színház reputációját, segítsenek inkább. Mirkóczki Ádám és Farkas Attila is feltette a kérdést, hogy a Harlekin Bábszínház miért nem panaszkodik.

Mirkóczki Zita ehhez hozzátette, a bábszínházba majdnem annyian voltak, mint a színházban, pedig ott száz ember fér el egyszerre.
– Vegyen fel Blaskó Balázs marketingszakembert, indítsanak jegy-és bérletvásárlási kampányt, bizonyára többen vennének bérletet – tette hozzá. Az előterjesztést végül a grémium 7 igen, 1 nem, 6 tartózkodás mellett elutasította.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Kovács Cs. Tamás (Fidesz-KDNP) napirend utáni felszólalásában a közterületek állapotáról szólt.
– Az emberi butaság, hozzáállás felháborító. A mentalitásunkon kellene változtatni, s arra kérek mindenkit, figyeljen jobban környezetére – emelte ki. Császár Zoltán a Szarvas Gábor utcai parkolási anomáliáról, s a Grőber temető előtti megállásról beszélt, segítséget kért, hogy hosszú idő után történjen lépés a megoldás felé.

Végül a zárt ülésen a Városgondozás Kft. ügyvezető pozíciójáról szóló döntést tárgyalták. Ketten pályáztak, az egyikük Ferenczy Tamás, Eger jelenlegi főkertésze, a másikuk Eged Renátó, a PEVIK Nonprofit Kft. vezetője. Információink szerint a zárt ülésen nem született döntés.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában