Honfoglaló tábor

2023.08.28. 17:00

Honfoglaltak Noszvajon hazánk ifjai határon innen és túlról

Harmadszor tartották vármegyénkben a Kárpát-medencei középiskolai vetélkedősorozat nagydöntőjét.

Szabadi Martina Laura

Megnyílt a III. Honfoglaló tábor Noszvajon

Forrás: Komka Péter / MTI

Az anyaországi és külhoni fiatalok részvételével rendezett III. Honfoglaló tábor múlt hét szerdától szombatig tartott Noszvajon. A Határtalanul a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának Programja, a Honfoglaló táborban azok a középiskolások találkoztak, akik a legjobbak voltak a nagyszabású, több százezer diákot elérő Határtalanul 2023-as Kárpát-medencei középiskolai vetélkedősorozat nagydöntőjében, amelyet a miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának programjaként rendeztek. Az ország különböző részeiből és határainkon túlról is érkező részt vevő több mint száz gyereket több csapatba osztották a háromnapos tábor során.

– Ahogy Magyarország ezeréves történelme során mindig, úgy ma is igaz, hogy a magyarság ereje az összefogásban rejlik – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a szerdai megnyitón, számolt be az MTI.

 Szilágyi Péter köszöntőjében kiemelte: a közös múlt megismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük, kik vagyunk. Ám legalább ilyen fontos kíváncsinak lenni egymásra, hiszen a magyarok mindig akkor voltak igazán erősek a történelem során, amikor sikerült összefogniuk. A nemzetpolitikai államtitkárság szervezésében korábban megtartott Határtalanul vetélkedő és az ott legjobban szereplő csapatok elismeréséül szolgáló Honfoglaló tábor talán legfontosabb célja, hogy a nemzeti összetartozás és az együtt gondolkodás örömét közvetítse a fiataloknak – mondta a helyettes államtitkár.

Szabó Péter, Noszvaj polgármestere elmondta, sportjátékok, rejtvények foglalták le a gyermekeket, akik nagyon jól érezték magukat a Tündérkert Hotelben.

– Rengetegen jelentkeztek a miniszterelnökségnek programjára, ez a három nap gyakorlatilag jutalom volt a gyerekeknek a teljesítményüknek. Rendkívül megtisztelő, hogy immár 3. alkalommal Noszvajt választották a határokon átívelő program helyszínéül. Nagyon értékelvű csoport járt nálunk, s reméljük legközelebb is hozzánk látogatnak majd el – fogalmazott.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában