Mi Hazánk Mozgalom

2023.08.29. 18:10

Ne higgyenek a romák a hisztériakeltésnek! – reagált a kerecsendi utcafórum ötletére a Mi Hazánk

Pápai Ákos szerint a jövő évi önkormányzati választások miatt állnak bele a roma vezetők a Mi Hazánk Mozgalomba. Azt mondja, így akarnak a romák körében szimpátiát kelteni.

Szabadi Martina Laura

A Mi Hazánk Mozgalom szerint bizonyos problémákat máshogy kellene kezelni

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Ma Kőbányán a Mi Hazánk Mozgalom az egyre gyakoribb késes támadásokkal kapcsolatban tart eseményt. Szeretnénk, ha erősebben lépne föl ezekkel az esetekkel szemben a büntetőjog – mondta dr. Pápai Ákos egri önkormányzati képviselő, a mozgalom megyei elnöke sajtótájékoztatón kedden a Sas úton Egerben. Kiemelte, nemrégiben a megyében is történt ilyen gyilkosság. 

– Az áldozat és az elkövető is ugyanahhoz a szociokulturális körhöz tartozott. Azt tapasztaljuk, hogy Egerben kikopott ez a jelenség, szeretnénk, ha minden közegből kikopna ez, és az állam mindent megtenne ennek érdekében. Mindeközben Cigányok a Cigányokért Mozgalom vezetője, Pusoma Jenő és az Országos Roma Önkormányzat elnöke, Lakatos Oszkár a Mi Hazánk Mozgalom megszüntetését kezdeményeznék a bíróságnál. Láttuk a meghívójukat a keddi kerecsendi utcafórumra. Üdvözlendő dolog is szerepel benne, hiszen azt írják, szeretnék a droghasználatot visszaszorítani. Ám a Mi Hazánk tevékenységével kapcsolatban azt kérném a romáktól, hogy ne higgyenek a hisztéria- és pánikkeltésnek. A romapolitikánkról tájékozódjon mindenki a Virradat programból, úgy tűnik ugyanis, hogy a közelgő önkormányzati választások miatt igyekeznek a roma vezetők szimpátiát kelteni maguk iránt. Beszéljenek inkább arról, hogy eddig mit tettek a drogok visszaszorításáért, s bűnözés ellen, és beszéljenek arról, hová tűnt a pénz! – hangsúlyozta dr. Pápai Ákos. Kiemelte, több 100 milliárd forint ment el eddig roma felzárkóztatásra, s ő úgy látja, van eredmény, de az nem elég.

– Meg kell szüntetni a no-go zónákat, ilyen a Duranda Gyöngyösön illetve Hevesen a Dankó utca környéke, azaz a Krakkó szegregátum, ahová a rendőr sem nagyon megy ki intézkedni egyedül, mert nem jönne ki sérülés nélkül. Fontos a felelős gyermekvállalás népszerűsítése, én magam ugyanis 4 gyermeket nevelek ügyvédként, de el sem tudom képzelni, hogyan nevelnek felelősen 6-7 gyermeket – fogalmazott.

Bognár Ignác, a Mi Hazánk Mozgalom egri elnöke elmondta, a sajtótájékoztatót azért tartották a Sas úton a közlekedési balesetben elhunytakért állított kopjafánál, mert ellentétet látnak a közlekedési kihágások és a bűnözés szankcionálása között. 

– Miközben a kormány felismeri, hogy nőtt a közlekedésben résztvevők, s ezzel együtt a kihágások száma, s ezért egyre több intézkedést tesz, nem veszi figyelembe azt, hogy a romák száma is megsokszorozódott, így egyes problémaköröket másként kéne kezelni – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában