Önkéntes nap

2023.08.09. 18:14

Önkéntes nap volt: bővül a kápolnai Macskaárvaház

Az önkéntes napon rendbe tették a kápolnai Macskavárházat.

Molnár Helga

A több mint fél hektáros közösségi erdő rendbetétele rekordidő alatt sikerült

Forrás: formula.hu

Fűnyíró traktorral is jó időt ment Kiss Norbi, legalábbis állatmenhelye, a kápolnai Macskaárvaház önkéntes napján: a több mint fél hektáros közösségi erdő rendbetétele rekordidő alatt sikerült az idén ötödik Európa-bajnoki címéért küzdő világhírű kamionversenyzőnek – írja a Formula.hu.

Az egész napos állatvédelmi, közösségi munkában Norbi hívására részt vett a Kápolnán élő világhírű hegedűművész, prímás, Báder Ernő, aki a kezdetektől segíti az autóversenyző állatvédelmi központját, de Kiss Norbi barátai, Szikora István nehézsúlyú bokszoló, olimpikon, Ráki Csaba és Kovács Attila egri üzletemberek, Kücsön Gyula a sarudi Élményfalu ötletgazdája, Szalóki Péter, Kápolna alpolgármestere, és a Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai is kivették részüket a Macskaárvaház környezetének rendbetételéből és a macskaszobák takarításából.

Aki elfáradt, egy kis macskasimogatással töltődhetett, vagy kutyasétáltatással lazíthatott, mert a Macskaárvaháznak Titusz és Nina személyében immáron két mentett kutyusa is van.

Kiss Norbi kápolnai Macskaárvaházának önkéntes napján zajló munkát egy ünnepi meglepetés is megszakította: az állat- és természetvédő civil szervezet legkomolyabb támogatója, Szomszéd Lajos egri üzletember éppen ezen a napon ünnepelte ötvenedik születésnapját, de ennek ellenére már előre jelezte: feleségével, Ágnessel részt vesznek az önkéntes napon. Így aztán Kiss Norbi is felkészülten érkezett: az üzletember kedvenc autómárkájára és az állatvédelem iránti elkötelezettségére utalva ferraris-macskás tortával köszöntötte az állat és természetvédelem lelkes mecénását. 

Szomszéd Lajost egyébként nemrégiben egy egész ország megismerhette, amikor az országos sajtó is hírt adott róla: a Macskaárvaház szomszédságában folyó Tarna patakot kiszivattyúzó, azóta már büntetőeljárás alá vont borászat által veszélyeztetett vizes élőhely megmaradt élővilágának védelmében nagy mennyiségű víz vásárlását támogatta a helyi vízműszolgáltatónál, hogy a megmaradt állatokat megmentsék a biztos haláltól. 

Szomszéd Lajos a születésnapi köszöntő és Soltész Gergő, az Ostoros Bor tulajdonosa által ajándékozott vegán borokkal koccintás után, bejelentette: a Macskaárvaház kifutójának felújításával, valamint anya nélkül maradt újszülött állatoknak berendezett bébimacska szobával segít bővíteni a Macskaárvaházat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában