Reakció

2023.08.18. 13:20

Politikai haszonlesés az Eger-Szilvásvárad vonal bezárásáról szóló hír Pajtók Gábor szerint

Az egri DK szavaira reagáltak a fideszes országgyűlési képviselők.

Szabadi Martina Laura

Megmaradhat az Eger-Szilvásvárad vasútvonal

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Mint ahogy arról már beszámoltunk a Demokratikus Koalíció egri szervezete csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt az Eger Szilvásvárad vonal bezárásáról illetve az akkumulátorgyárak ügyéről, valamint az Abasáron talált nagy mennyiségű akkumulátorhulladékról.

– Felszólítjuk az országgyűlési képviselőket, dr. Pajtók Gábort, Horváth Lászlót, Szabó Zsoltot és Nyitrai Zsoltot, hogy végezzék azt a munkát, melyre a választók felhatalmazták őket! Ha 10-15 év múlva az unokáik megkérdezik, mit tettek azért, hogy elkerüljük a környezeti katasztrófát, mit válaszolnak majd? – kérdezte a DK a vármegyei fideszes országgyűlési képviselőktől.

– Politikai haszonlesők vesznek körül minket, akik állításként fogalmaznak meg olyan híreket, melyek nem igazak. Hangulatkeltésből sejtetnek igaztalan dolgokat. Ilyen volt az egri akkumulátorgyár témája. Az Eger- Szilvásvárad vonal bezárásának állítólagos híréről pedig amint értesültem, beszéltem az illetékes minisztériummal és azt a választ kaptam, hogy szó sincs bezárásról – közölte a fentiekkel kapcsolatban érdeklődésünkre dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

Horváth László, Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselője a vasútvonal bezárásának hírére azt reagálta, annak bezárásáról szó sincs. Mint fogalmazott, arra kér minden lájkvadászt és hatásvadászt, hogy előbb tájékozódjon, csak aztán gépeljen.

– Ugyanannyira nincs szükség a hisztériakeltésre, mint a megmentő ötletekre. Inkább üljenek fel a Kispirosra, irány Szilvásvárad! Hasznosabb program! – javasolta. Az abasári akkumulátor hulladéról azt mondta, ha a szabályokat áthágva ipari hulladékot oda szállító vállalkozó nem érzékeli a kockázatot tettében, akkor majd a példás büntetést kell éreznie. Kiemelte, a hatósági eljárás már zajlik, az ipari hulladékot el kell szállítania, de ezzel nem lesz vége az ügynek: a szabályokat megszegőknek, a mások egészségét kockáztatóknak elrettentő büntetés is jár!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában