Uzsgyi

2023.08.13. 10:20

Rossz állapotban van a Füzesabony-Debrecen vasútvonal

A 108-as vonal olyan állapotban van, hogy szétveri a mozdonyok forgóvázait.

Tóth Balázs

Nagyon rossz a sínek állapota Füzesabonytól Debrecen felé

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Javításra szorult a Tisza-tó sebesvonat mozdonya, mert nem szokta az ottani vasúti pálya hibáit, számolt be róla az IHO. Mint írták, a MÁV Rail Tours (MRT) M40-es sorozatú, „Púpos” mozdonya helyett MÁV-os vontatók helyettesítették több héten keresztül. Egyszer volt egy típus azonos helyettesítés, de az is lerobbant a hazaúton. A társaság többi vontatója egyébként Gyöngyösön, a Nohabok Recsken teljesítenek szolgálatot.

Az eredetileg járatott mozdony most visszatért Hatvan és Balmazújváros közé, miután kicserélték a forgóvázait. A tulajdonos azt gondolta, a nyarat még kibírják, de a pálya állapota keresztülhúzta a számításait. Az IHO-nak Deák István, az MRT műszaki igazgatója elmondta, olyan felütéseket és rendellenes igénybevételeket okoz a forgóváz teljes keresztmetszetére és a komplett hajtásra a pálya, ami nem normális igénybevétel. 

A portál megemlíti, a vonalon vannak felújítások, immár öt éve van vágányzár Balmazújváros és Debrecen között az épülő autógyárak és egyebek miatt, a pálya többi részére azonban hamarosan lassújelek kerülhetnek. Az IHO információi szerint a Púpos és a klasszik Csörgő mozdonyok még néhány hétig fotózhatók a Hortobágyon és a Tisza-tónál, augusztus 28. után elvileg a MÁV 416-os orosz motorvonataival, az Uzsgyikkal indul újra a Debrecen–Füzesabony–Eger viszonylatú interrégiókkal a személyforgalom.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában