Nyertes pályázat

2023.08.25. 10:10

Szabadidőpark épül Kápolnán

Pályázaton nyertek a közösségi és sport-, valamint szabadidős tevékenységek, rendezvények lebonyolítására alkalmas terület kialakítására.

Fekete-Vadászi Erika

– A TOP Plusz „Élhető települések” című felhívásra nyújtottuk be a „Szabadidőpark kialakítása Kápolnán” című pályázatot, melyen 151,06 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesültünk – tudatta portálunkkal a kápolnai önkormányzat. 

A projekt célja egyebek között a helyi közösségi és sport-, valamint szabadidős tevékenységek, rendezvények lebonyolítására alkalmas terület biztosítása, a lakosság fizikai aktivitásának növelése és egészségi állapotának megőrzése, valamint a digitális felzárkózás elősegítése.

– A település központi részén, a művelődési ház mögötti területen tervezik kialakítani a szabadidőparkot. Az ott található salakos sportpálya helyén kialakítanak egy multifunkcionális, öntött gumiburkolatos sportpályát, futball-, kosárlabda-, kézilabda- és teniszpálya felfestéssel és a szükséges eszközök – így például focikapu, kosárlabda palánk, teniszháló – beépítésével, és felújítják a szintén meglévő kültéri tekepályát. A sportolási és kikapcsolódási lehetőségek további bővítéseként egy ping-pong asztal és egy teqball asztal is helyet kap. A szabadidőparkot használók részére ingyenes internet elérhetőség lesz biztosítva – részletezték. 

Várhatóan 2025. nyár végére készülnek el a munkálatokkal.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában