Élelmiszermentés

2023.08.20. 21:00

Támogatásokat nyertek a szihalmi önkéntesek

Még több embernek tudnak segíteni Szihalmon és Füzesabonyban, hogy ne maradjanak éhesek.

Fekete-Vadászi Erika

Az egyesület tagjai Szihalmon

Forrás: Pont Önkéntes Kis Bocs / Facebook

A Kis Bocs Egyesület önkénteseinek egyik legnagyobb szívügye, hogy az emberek ne feküdjenek le éhesen, ezért folyamatosan dolgoznak az élelmiszermentő programon. Tavaly közel kétszáz embernek segítettek jól lakni, a szihalmi és füzesabonyi közmunkaprogramban résztvevők és családjaik között három hónap alatt közel másfél tonna élelmiszert osztottak szét.

Galyasné Dósa Katalin, az egyesület elnöke örömteli hírt közölt portálunkkal. Az Élelmiszerbanktól 1 millió 340 ezer forint értékű élelmiszert kaptak, így még több embernek tudnak segíteni. 

– Nagyon boldogok vagyunk a támogatás miatt, és az örömünket tovább fokozza, hogy a "Mutassuk meg magunkat" program részeként a Nemzeti Együttműködési Alaptól is nyertünk 750 ezer forintot. Ezt az összeget a Játékközpontunkhoz kapcsolódó promóciós tárgyakra fordíthatjuk, valamint a tíz éves, sokszor már rosszul működő nyomtatónkat is le tudjuk végre cserélni – részletezte az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában