Gyász

2023.09.23. 10:15

A szeretett egri egyetemi oktatóra emlékeznek + videó

Az egri pedagógusképzés egyik meghatározó képviselőjének halálhíre megrendítette az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dolgozóit, hallgatóit. Virág Irénre az egyetemen működő Líceum televízió egy régi beszélgetéssel emlékezik.

Heol.hu

Dr. habil. Virág Irén, neveléstörténész, a pedagógusképzés egyik meghatározó képviselője, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Neveléstudományi Intézetének igazgatója 51 éves korában elhunyt

Dr. habil. Virág Irén 2000-től főállásban dolgozott az egri egyetemen. Tudományos fokozatát 2008-ban szerezte neveléstudományok területen summa cum laude minősítéssel a Debreceni Egyetemen. 

Kollégái azt írták róla: munkáját, hivatását az utolsó pillanatig alázattal és felelősségteljesen végezte, sokszínű, eredményekben gazdag pályafutása példát teremtett munkatársai és tanítványai számára is. Szívén viselte kollégái sorsát, minden munkatársa felé segítőkészség jellemezte, útmutatásait nagy szakmai tudás és emberi bölcsesség kísérte. Emberséges, korrekt és következetes volt, tanítványai is szerették. 

A Líceum televízió egy 2008-ban készült beszélgetéssel emlékezik rá:

Főoldali képünk Shutterstock illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában