Szüreti mulatság

2023.09.02. 17:05

Bor, bor, bor, de jó a rédei bor! – énekelték a felvonulók Nagyrédén + fotók, videó

Vasárnap hajnalig tartó utcabál zárja a nagyrédei szüreti napokat.

Szabó István

Szüreti napok Nagyrédén

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Péntek este kezdődött, és vasárnap hajnal kettőig tart Nagyrédén az idei szüreti napok programdömpingje. A nyitónap estéjén borkóstolóra várták a vendégeket, akik a markazi Kovács Pince 6 tételes kínálatával ismerkedhettek meg. A  jó hangulatról Báder Ernő és zenekara gondoskodott.

Szombaton a legfrissebbek az főzőverseny résztvevői voltak, ők bográcsos egytálételek készítésében mérték össze a tudásukat. A legkisebbeket is várták már 10 órára, hiszen ekkortól egészen délután hatig rótta a dottó kisvonat a falunéző köröket. Két menet között bőrkarkötő készítésre, agyagozásra, fafaragásra volt lehetőség. Déltől népi játékok és ugrálóvár is várta gyerekeket. Kora délután a Hórihorgas Hujákolók a Sárkányármány produkcióval pezsdítették fel a hangulatot. A gólyalábasok és óriásbábok műsorát gyerekkoncert követte a Manókkal és lufihajtogatással. Mindeközben Aszalós Hajnalka várta a gyermekeket arcfestéssel. Buborékvarázs is volt, s az íjászatot is ki lehetett majd próbálni. A csillámtetoválás, édesség- és játékárusok csecsebecséi, a vattacukor, a popcorn, a kürtőskalács, az óriás palacsinta már mind csak hab volt a tortán.

A nagyszínpadon népdalkörök megmutatkozása kezdődött a délelőtt második felében. A házigazda Nagyrédei Asszonykórus mellett a vendég csoportok – a Búzavirág Asszonykórus Gelénesről, a Gyöngyöshalászi Népdalkör, a Hévízgyörki Asszonykórus és a Gyöngyöspatai Hagyományőrző Népdalkör – is színvonalas előadással szórakoztatták az egyre növekvő számú közönséget. 

A szüreti felvonulás 13 órakor indult. A menet élén Nagyréde zászlajával a nagyközség önkormányzata haladt, őket a fellépő, nótaszó mellett vonuló népdalkórusok, és a szintén daloló nagyrédei lányok, asszonyok követték szebbnél szebb népviseletbe öltözve: Bor, bor, bor, de jó a rédei bor! – szállt messzire a hangjuk. A menetet két kistraktor zárta, melyek szüreti díszítéssel ékes pótkocsikat vontattak – az egyiken zenekar muzsikált, a másikon gyerekhad integetett az út mentén álló kíváncsiskodóknak.

A könnyűzenei programok sorát Miller Zoltán színész, énekes nyitotta. A további fellépők sorrendje a Compact Disco, majd a Zaporozsec élő koncertje. Közel 23 órakor tűzfújó bemutató lesz, majd vasárnap hajnal 2 óráig tartó utcabál a szüreti napok záróakkordja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában