50 éves

2023.09.02. 16:17

Felvágták a Tisza-tó szülinapi tortáját Szolnokon

A Tisza-tó szépségeiről és különleges értékeiről esett szót szombaton délelőtt azon a pódiumbeszélgetésen, melyen ismert személyiségek mondhatták el a nem mindennapi helyszínhez fűződő gondolataikat. A rendezvénynek a szolnoki Kossuth tér adott otthont Szolnok Napján.

Heol.hu

A Tisza-tó volt a szolnoki pódiumbeszélgetés témája

Forrás: Hartai Gergely

„Szeretünk, Tisza-tó” címmel kezdődött pódiumbeszélgetés szombaton délelőtt a Kossuth téren – derült ki a Szoljon.hu beszámolójából. Az esemény díszvendégei, F. Kovács Sándor miniszteri biztos, Miklósa Erika, a Tisza-tó nagykövete, Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, Fejes Lőrinc kiskörei szakaszmérnök, Ljasuk Dimitry filmes és Debreczeni Ildikó, a Magyar Tavak Fesztiválja ügyvezető igazgatója a Tisza-tóhoz kötődő élményeiket tárták a hallgatóság elé.

F. Kovács Sándor arról ejtett szót, hogy a tó egy ezerarcú természeti „jelenség”. Olyan hely, amely a fiataloknak és az idős korosztálynak egyaránt tud különlegeset mutatni.

– Negyven éve voltam először sátorozni a helyszínen. A családommal nagyon sokat járunk a tóhoz, amely mindig kínál olyan érdekességeket, amelyeket még nem fedeztünk fel – részletezte.

Ezután Debreczeni Ildikó kapott szót, aki szavaiban „emberalkotta paradicsomként” jellemezte vármegyénk közkedvelt turisztikai célpontját. Úgy fogalmazott: a tó hihetetlenül csodálatos és változatos, a természet operaháza. A Tisza-tóhoz hasonló, páratlan értéket képviselő térség csak kevés van hazánkban.

A beszélgetés végeztével Galó Anita, az „Alföld szíve” Térségi Turisztikai Egyesület titkára arra invitálta a hallgatóságot, hogy vágják fel közösen a Tisza-tavat szimbolizáló, joghurtos mangó, feketeerdő, mogyoró és eperízű születésnapi tortát.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában