Otthontalanok

2023.09.08. 13:55

Hajléktalanok zaklatják az egrieket a játszótereken is

Vannak Egerben olyan területek, amelyek évek óta arról ismertek, hogy hajléktalanok telephelyei. Az egriek közül sokan félnek, mert a nem mindig józan otthontalanok kéregetése már-már a zaklatás fogalmát is kimeríti. A maguk után hagyott szemét pedig nem éppen turistacsalogató látvány.

Elek Andrea

Anna nevű olvasónk jelezte portálunknak, hogy pár napja a Malom úti játszótérre szeretett volna lemenni 5 éves kislányával. Ez a játszótér van a legközelebb hozzájuk.

- A kislányom már a csúszda tetején volt, amikorra odaértem, és azt láttam, hogy a csúszda melletti padon egy hajléktalan fekszik, mellette egy kétliteres flakon, és feltételeztem, hogy nem bodzaszörp volt benne az a sárgás ital - mesélte olvasónk. - Jártam már úgy, hogy egy éppen akkor felébredt ittas hajléktalan belém kötött, pedig csak éppen a padja mellett mentem az utcán, így nem akartam, hogy esetleg a lányomat találja meg. Megvártam, amíg a lányom lecsúszik a csúszdán, és átmentünk egy távolabbi játszótérre. Amúgy sem szeretünk itt lenni, mert sok a szemét, csak éppen ez van a legközelebb - tette hozzá Anna.

20230622 - Magas fű a Malom utcai játszótéren, Egerben - Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap
Korábban is probléma volt, hogy a Malom úti játszótéren halmokban áll a szemét
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Portálunkon korábban is írtunk arról, hogy a hajléktalanok miatt bizonyos helyeket elkerülnek az egriek. A Dobó téren is rendszeresen zaklatják a járókelőket.

Megkérdeztük a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, mit lehet tenni abban az esetben, ha zaklatnak minket, vagy veszélyben érezzük magunkat, vagy gyermekeinket az otthontalan emberek miatt. Lázár Levente rendőrségi sajtóreferens érdeklődésünkre válaszul elmondta, hogy ha bárki szabálysértést, vagy bűncselekményt észlel, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon. Gyermek, vagy fiatalkorú esetén, ha nincs kéznél telefon, egy közelben lévő felnőttől érdemes segítséget kérni.

- A helyszínre irányított rendőrök minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket. A cselekmény súlyától függően például figyelmeztetésben részesítenek, bírságot szabnak ki, vagy szabálysértési feljelentés készítenek, de egészségügyi probléma esetén biztonsági intézkedés keretében a mentőszolgálat segítségével el is szállíttathatják az érintett személyt - ismertette a sajtóreferens.

Kérdeztük Annát, ő tett-e hasonló bejelentést.

- Többször volt már, hogy nem mertem, vagy úgy gondoltam, hogy úgyse jönnek ki. De ebben az esetben, amiről beszéltem, már elszakadt az a bizonyos cérna, és felhívtam a rendőrséget, hiszen egy játszótér a gyerekeknek van kialakítva, nem arra, hogy feltehetően ittas egyének ott aludják ki az alkoholgőzt a fejükből, ezen a játszótéren pedig ez rendszeres. Nagyjából 30-40 perccel később már mennünk kellett haza, akkor láttuk, ahogy elmentünk a játszótér mellett, hogy két rendőr áll a pad mellett és beszélnek a férfival. Kicsit később a rendőrök kitessékelték a férfit. Ekkor már egy anyuka és a kisfia is ott voltak játszani. Ezúttal is köszönöm a rendőröknek, hogy intézkedtek - válaszolta Anna.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában