Eger Civil Ünnepe

2023.09.16. 15:30

Három évtizede tesznek az egri civilek a városért + fotók, videó

Idén is a Civil Közösségek Háza adott otthont a civilek ünnepének Egerben.

Molnár Helga

28. alkalommal rendezik meg az Eger Civil Ünnepe rendezvényt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Idén is heteken keresztül ünneplik az egri civil szervezetek összefogását. A rendezvénysorozat központi eseménye a tavalyihoz hasonlóan a Civil Közösségek Házában szeptember 16-án, szombaton hatvannál is több szervezet együttműködése eredményeként az Eger Civil Ünnepe.

A szervezetek a Dobó térről indulva meneteltek el a helyszínig, ahol Tóth Péterné, a Civil Kerekasztal soros elnöke köszöntötte a megjelenteket.
– Nagy múltra tekint vissza Egerben a civil élet. A kezdet a város vezetésének támogatásával indult és örömünkre szolgál, hogy ez a támogatás mind a mai napig megvan. A közösségben közösségért dolgozni akaró egriek több mint száz civil szervezet munkájában tudnak bekapcsolódni. Az egriek civil szerveződése országosan is elismert – mondta.

Minczér Gábor alpolgármester kiemelte, ez már a 28. ünnep, azaz már három évtizede töretlen a civil élet Egerben.
– A civil társadalom a városban egy hatalmas nagy hiánypótló közösségépítő munkát végez. A mindenkori városvezetés kiáll a civil közösségek mellett, s egymásra támaszkodva dolgozunk. Több mint száz szervezet van Egerben, az élet minden területét lefedik – hangsúlyozta.

Az eseményen Pro Agria civil szakmai díjat kapott Csathó Tibor, az Életfa Környezetvédő Szövetség elnöke. A díjazás kapcsán elmondta, a civil kerekasztal érdemesnek tartotta erre, s innentől ennek a szellemiségének kell megfeleljen.
– Már egyetemista koromban megtapasztaltam, milyen jó civil közösségben dolgozom, onnan datálható a tevékenységem. Közösségi ember vagyok, szeretek a dolgok sűrűjében lenni, s civilként hiszünk az egyenlőségben, a demokráciában, ezért jó civilnek lenni – hangsúlyozta.

A nap során a sátrakban több érdekes szolgáltatással lehetett találkozni, így az egészséggel, a természetvédelemmel, a sporttal és a hagyományőrzéssel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában