Jótékonyság

2023.09.30. 14:26

Megvan 4 millió forint, de a jótékony futó tovább gyűjt a beteg recski kisfiú gyógyulásáért + videó

Nádudvari Péter jótékony sportoló célja teljesült, de a gyógypedagógus tovább fut az adományokért, ugyanis támogatottjának, az agydaganattal küzdő Marcinak valószínűleg még évekig kell járnia a reményt jelentő németországi kezelésekre. A jótékony sportoló összesen 400 kilométert fut a kisfiúért.

Szabadi Martina Laura

Nádudvari Péter

Forrás: Beküldött fotó

Nádudvari Péter gyűjtése jelenleg 4 millió 014 ezer 86 forinton áll. A jótékony sportolással 11 éve foglalkozó Nádudvari kilométereivel idén a hatéves Szabó Marcin segít, aki már évek óta harcol az agydaganat ellen. A 39 éves férfi első kihívását már teljesítette: augusztus közepén 50 kilométert futott otthonától a Hortobágyi halastóig kánikulában. 

– Miután a kemo- és a sugárterápia nem vezetett eredményre, a család rátalált az említett kölni kezeléssorozatra, amely az úgynevezett vírusterápián alapszik: olyan kórokozókat juttatnak a gyerek szervezetébe, amelyek csak a daganatos sejteket támadják meg. A kisfiú szervezete jól reagál a németországi kezelésekre, így a család kitart a módszer mellett. Egy kezelési ciklus kétmillió forintba került, a jótékony sportoló már kettő árát „összefutotta”, azonban nem áll le az adományok gyűjtésével, mert a kisfiúnak valószínűleg még évekig kell járnia Kölnbe, hogy teljesen meggyógyuljon – ismertte közleményben Nádudvari Péter.

Mint írta, már a legnehezebb vállalására készül, amely során egy októberi hétvégén a debreceni Nagytemplomtól Kékestetőre fut el, összesen 160 kilométert megtéve. Az említett hortobágyi 50 kilométer és a Debrecen-Kékestető futás mellett még 190 edzéskilométert is teljesít a fiú gyógyulásáért. A jótékony sportoló a futott kilométereit azért bocsátja áruba, hogy az agydaganattal küzdő kisfiú folytatni tudja a németországi kezeléssorozatot, amely az egyetlen esélye a gyógyulásra.

– Marci már több éve jár Kölnbe évente kétszer, és valószínűleg még sokáig szüksége lesz az ottani kezelési ciklusokra. Köszönöm mindenkinek, aki valamilyen formában támogatja a kezdeményezésem, nagyon örülök, hogy ennyien a kisfiú mellé álltak. De a legboldogabb akkor leszek majd, ha néhány év múlva arról tudok beszámolni, hogy Marci barátom teljesen meggyógyult. Azért, hogy ez valóra váljon, kérek mindenkit, hogy tetszőleges áron fogadjon örökbe egy kilométert a futásaimból – kéri. Kiemelte, az emlékezetes hortobágyi futásról kisfilm is készült a kezdeményezés médiatámogatója, a T5 Media Agency jóvoltából, amely itt tekinthető meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában