Hétköznapok humora

2023.09.14. 20:15

Közvetlen járat Sydneybe Egerből, a Szvorényi útról

Még nyáron szakadt be az út. Van aki szerint a Bukuli-árok bosszúja, hogy megnyílt a föld a Szvorényi és a Gónay utca sarkán.

Szabadi Martina Laura

Humor a Szvorényi utcában

Forrás: Szabadi Martina Laura / Heves Megyei Hírlap

Ha már megoldás nincs a problémára, csináljunk belőle viccet, hogy legyen valami jó is benne – valami hasonló járhatott a fejében annak, aki a Szvorényi és a Gónay utca sarkán tátongó beszakadás fölé egy hetykén lengedező feliratot helyezett a hét valamelyik napján azzal az útmutatással, hogy lefelé 12742 kilométerre van Sidney. Mint ahogy arról már beszámoltunk, még nyáron szakadt be az út egy kivitelezés során. Mirkóczki Ádám polgármester augusztus elején azt közölte, hogy közvetlen Eger-Sydney alagút fúrása helyett helyreállítják a beszakadást.

A mélyben lehet az árok
Forrás: Szabadi Martina Laura / Heves Megyei Hírlap

– Az Invitech Ict Kft. megbízásából a Penta Általános Építőipari Kft. optikai kábel fektetésének építési munkáihoz közútkezelői hozzájárulás-közterület bontási- kérelmet nyújtott be. Az útban található gázvezeték bizonytalan helyzete, valamint a nyomvonalon lévő fa kikerülése miatt szükségessé vált a Szvorényi út pályaszerkezetének félig történő felbontása. A munkavégzés során az út  beszakadt, illetve a kivitelező észlelte, hogy a Szvorényi úti útpálya, valamint a Szarvas Gábor utca 2 melletti bekötési hely alatt egy-egy kiöblösödés (üreg) található, melyről tájékoztatta az önkormányzat Városüzemeltetési Irodáját. A bejelentést követően az Iroda munkatársai helyszíni szemlét tartottak és megállapították, hogy a Szvorényi utcai csapadék csatorna beszakadása és kiöblösödése során 2-3 négyzetméteres üreg keletkezett, így az útpálya szerkezet ezen a ponton elvékonyodott, közlekedés biztonsági szempontból veszélyessé vált. A történtek következtében a kivitelező leállította a bontási munkát és felszólítottuk, hogy a félútpályát és a bekötési helyet kerítse el kordonnal. Az üregek megszüntetését a jelenleg folyamatban lévő közbeszerzés keretének rendelkezésre állását követően azonnal megkezdjük – írta.

A közösségi médiában már több bosszankodó poszt is született a beszakadásról, van amelyikben arra mutatnak rá, hogy hiába foltozzák az utat, a folytonos útbeszakadások a Bukuli-árok miatt történnek amely a Grónay és Stadon utcák vonalában folyik keresztül a Deák Ferenc úton az érsekkertig, s egykor ennek vize táplálta a jégpályát a mai stadion helyén. Az árok kérdése és rendezése gyakorlatilag 100 éve téma a városban: 1934-ben még le akarták fedetni, 1956-ban már beszakadást okozott, ahogy 2018-ban is. Akkor egy teherautó alól tűnt el a talaj. Az Egri Magazin 2017-ben írt a stadion történetéről. A mellékelt térképen még jól látszik, hogy a mostani Stadion utca vonalában húzódott az árok felszín feletti vízfolyása.

Az Egri Magazin az árok környékéről és a stadion történetéről Forrás: Egri Magazin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában