Nyakunkon a kampány?

2023.09.14. 12:20

Más állította ki az 50 milliós kamu számlákat az egri városfejlesztési cég egykori vezetője szerint

Jánosi Zoltán rágalmai alaptalanok Juhász Tamás közleménye szerint. Szerinte ez csak egy kampányfogás.

Szabadi Martina Laura

Az egri városháza

Forrás: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– Sajnálatos, hogy Jánosi Zoltán, aki az EVAT Zrt. igazgatóságának tagja még a legelemibb tényekkel és a cégcsoportot érintő folyamatokkal sincs tisztában – írta közleményben csütörtökön Juhász Tamás, az egri önkormányzat gazdasági irodavezetője, az Egri Városfejlesztési Kft. korábbi vezetője. Mint ahogy arról már beszámoltunk, Jánosi Zoltán a Momentum Mozgalom egri elnöke és az Evat igazgatóságának tagja közösségi oldalán közzétett közleményében azt írta, feljelentése nyomán a rendőrség szerdán házkutatást tartott az Egri Városfejlesztési Kft.-nél. Közlése szerint a rendőrség is azt gyanítja, hogy a cég valós teljesítés nélküli, kamu számlákra fizetett ki 40-50 millió forintot.

– A Városfejlesztési Kft. a cégvezetésem ideje alatt egyetlen forintot sem fizetett ki a megfelelő szerződések és teljesítésigazolások hiányában. Mindezt a cégnél és annak partnereinél keletkezett dokumentumok igazolni fogják. Ugyanezt természetesen az EVAT Zrt. munkatársai is meg tudják tenni ha akarják, hiszen a Városfejlesztési Kft. könyvelését az EVAT végzi, amely tény szintén elkerülte Jánosi Zoltán figyelmét. Az általa említett „kamuszámlák” és bűncselekmény gyanús esetek a sajtóinformációk szerint utódomhoz, éppen a Jánosikék által kinevezett ügyvezetőhöz köthetők. Szomorú és egyben sajnálatos, hogy egy deklaráltan polgármesteri ambíciókkal rendelkező helyi politikus ilyen öncélú kampányolásra használhatja az igazgatósági tagságát, ami rendkívül kártékony és méltatlan Eger városához. Ezúton is tisztelettel kérem a Momentum helyi elnökét, hogy személyemet hagyja ki a saját kampányából, mert én nem politikai, hanem szakmai alapon végzem a munkámat, ahogy tettem azt a múltban is – írta Juhász Tamás.

Portálunk információi szerint valóban házkutatást tartott a rendőrség a cégnél szerdán. Úgy tudjuk a szomszédos Nógrád vármegyéből érkeztek a rendőrük, ugyanis elfogultság kizárása miatt az ehhez hasonló ügyek automatikusan máshová kerülnek. A házkutatással és Jánosi Zoltán kijelentéseivel kapcsolatban kérdéseinket elküldtük a Nógrád Vármegyei Rendőr- főkapitányságnak.

– A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya feljelentések alapján több büntetőeljárást folytat különböző bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás érdekeire való tekintettel, az üggyel kapcsolatban további információt kiadni jelenleg nem áll módunkban – közölte Buda Gábor rendőr alezredes, sajtószóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában