Parkolóház-ügy

2023.09.07. 18:20

Orosz Ibolyának sok kérdése van az egri polgármesterhez

Orosz Ibolya frakcióvezető összefoglalta, hogyan látja a bizottsági ülésen történteken, amelyen a Katona téri parkolóház helyzetét vizsgálják. Szerinte a városvezető hibázott.

Szabadi Martina Laura

Orosz Lászlóné Ibolya, a Fidesz-KDNP egri frakcióvezetője

Forrás: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Orosz Ibolya Fidesz-KDNP frakcióvezető a Városgazdálkodási Bizottság szerdai üléséről posztolt. Kiemelte, az ülésen megjelent a parkolóház tulajdonosa is, aki többek közt elmondta, hogy Mirkóczki Ádám polgármester részéről korábban igenis volt vételi szándék 426 millió forintos értékben és egy harmadik félt, egy kft-t is kijelölt, hogy 720 millió forintért megveszi az épületet.

– Korábban elindult egy közbeszerzési eljárás a megvételre vonatkozóan, de ebből nem lett semmi, a folyamat eltűnt, megszűnt, elhalt és azóta sem tudni erről semmit. Az ülésen megjelent korábbi vezérigazgató, Fodor András elmondása alapján egyértelműen kiderült az is, hogy az EVAT-nak is és az Önkormányzatnak is volt pénze arra, hogy – akár, ha közösen is -, de megvegyék a házat 2020-ban. Ha ez akkor megtörténik, akkor most nincs az a több száz millió forintos kár, amit a polgármester tétlensége, titkolózása és alkalmatlansága okozott Egernek és az egrieknek – és még most is visszatartja az EVAT Zrt-t illető bérleti díj kompenzációt, pedig annak folyósítására korábban ígéretet is tett a közgyűlés és a nyilvánosság előtt! A városvezetés képviseletében időnként „beugrott” az ülésre Minczér Gábor általános helyettes alpolgármester, aki azt állította, operatív módon nem vett részt a parkolóházzal kapcsolatos folyamatokban, a városvezetés becsületét védő Spisák György aljegyző pedig dióhéjban a következőket mondta el az ügy kapcsán: „nem tudom”, „nem emlékszem”, „nem az én feladatom”, „nem volt pénz”, „feltételezem”, „gondolom, de nem tudom”, „próbálom megérteni”, „kapkodom a fejem”. És a polgármester? Nos, ő el sem jött, ahogy az előző alkalommal se. Minczér alpolgármester képviselőtársam kérdésére ezzel kapcsolatban csak annyit mondott az ülés elején: „Minek lenne itt? Az ülés végéhez közeledve mi volt az aljegyző és az alpolgármester konklúziója? Az, hogy mindenki hibás. A hivatal dolgozói és korábbi irodavezetők, akik szerintük 4 éve „megvezetik” a város első embereit. Az EVAT volt és jelenlegi vezérigazgatói, akik szerintük szintén ezt tették. Az egész ügyben egyedül csak a Polgármester a szent. Őt és a városvezetést mindenki félre tájékoztatta, rossz tanácsokat adott nekik vagy egész egyszerűen semmilyen tanácsot nem adtak…  Önök ezt el tudják hinni? – írta a képviselő.

Mint fogalmazott, nevetséges és felháborító is egyben, hogy szerinte a polgármester meg sem próbálja tagadni, hogy hibáztak.

– Helyette leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy minden felelősséget mások – például egyszerű hivatali dolgozók, köztisztviselők – nyakába varrják. Mindenesetre folytatás következik október 12-én. Talán a következő ülésen végre kiderül az igazság. Talán végre mi képviselők megkapjuk azokat az anyagokat, dokumentumokat, amiket hónapok óta kérünk – mint például a polgármester ügyben folytatott levelezése – és talán végre Mirkóczki Ádám is befejezi a bujkálást és tiszteletét teszi a város talán legsúlyosabb gazdasági és politikai ügyét vizsgáló bizottsági ülésen. Mert lennének hozzá kérdéseink. Nem is kevés – írta a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában