Oldtimer

2023.09.10. 13:33

Százával érkeztek Egerbe a régi járműcsodák + fotók, videó

Visszajáró és külföldi vendégek is érkeztek a XXIII. Régi Jármű Találkozóra. Sokan a túra versenyfeladatait is nagyon komolyan veszik.

Szabadi Martina Laura

Gyönyörű állapotban lévő oldtimerek sorakoztak a Dobó téren

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Idén XXIII. alkalommal rendezte meg a Régi Járművek Egri Egyesülete a 2 napos régi jármű találkozót és túrát. Szombaton Felsőtárkányból indultak a versenyzők, majd Verpeléten, Kazáron, és Mátranovákon át Bodonyba érkeztek, onnan pedig vissza a kiindulási ponthoz. Majd vasárnap Egerben, a Dobó téren mutatták meg az oldtimereket tulajdonosok.

Györe Tamás az egyesület elnöke elmondta, annak ellenére, hogy ez inkább egy baráti találkozó sokan komolyan veszik a versenyt.

– Mindenből volt egy kicsi: kultúra, közlekedésbiztonság, történelem. Látogattunk tájházat, ipari üzemet, a mezőgazdasági múzeumban és Bodonyban a Szidónia-Majorban. Ez egy baráti találkozó, a bő két évtized során kialakult egy kemény mag ez nagyjából a rendszerint százas nagyságrendű esemény résztvevőinek 60 százaléka, a többiek cserélődnek. A hírünk már nem csak országhatáron belül jut el, érkeztek ugyanis versenyzők a Partiumból, Erdélyből, Kassáról és Rozsnyóról, és eljött egy felvidéki házaspár is, akik most Norvégiában élnek – ismertette.

Elmondta, a járművek mindegyikének 30 évesnél idősebbnek kell lennie. A legidősebb autó egy Simca C8 volt 1938-ból, a legöregebb motor egy 1929-es Harley Davidson volt.

A Harleysok egyébként májusban jártak Egerben, a Harley Davidson Open Road Tour keretein belül, erről szintén beszámoltunk portálunkon. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában