Beruházás

2023.09.08. 09:33

Új bölcsődében gondoskodnak a markazi apróságokról

Befejeződött a Szivárvány bölcsőde építése, amely 14 kisgyermek számára biztosít férőhelyet.

Szabó István

A markazi kisgyermekek már birtokukba vették az új bölcsődét

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Sikeresen zárult a Szivárvány bölcsőde építése Markazon elnevezésű projekt, tájékoztatta portálunkat közleményében a markazi önkormányzat. A közlés szerint szeptemberben birtokba vehették a gyermekek a bölcsődét. 

A közleményből megtudható, hogy a korábban kitűzött céloknak megfelelően, a meglévő óvoda épületének bővítéseként egy csoportszobás, 14 férőhelyes bölcsőde került kialakításra, biztosítva ezzel a 0-3 éves korú gyermekek minőségi ellátásához és a hatékony bölcsődei nevelés-gondozáshoz szükséges infrastrukturális hátteret. Az épület kialakítása mellett nagy hangsúlyt kapott a bölcsőde működéséhez nélkülözhetetlen eszközök – bútorok és egyéb berendezési tárgyak, bölcsődei neveléshez közvetlenül kapcsolódó eszközök – beszerzése, valamint az előírásoknak megfelelő méretű és felszereltségű játszóudvar kialakítása.
A projekt hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalási esélyeinek növeléséhez, a családok segítéséhez, továbbá a bölcsődei ellátásban mutatkozó területi egyenlőtlenségek mérsékléséhez, részletezi a közlemény.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) a kivitelezésre elnyert támogatás összege 257,3 millió forint volt, száz százalékos támogatási intenzitás mellett.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában