Stop herbál!

2023.10.29. 15:37

Díler takarodj! Nem adjuk fel! – ezt skandálták a drog ellen demonstrálók Kerecsenden

A herbál-terrortól szenvedő településeken 24 órás, állandó rendőri jelenlétre van szükség - mondta a Momentum képviselőjelöltje Kerecsenden.

Barta Katalin

Közel hatvan ember jelent meg a tüntetésen

Forrás: Beküldött fotó

A drog terjedése elleni demostrációt szervezett a Szülők a Gyermekekért Mozgalom Kerecsenden ma délután. A Pataki utcában mintegy hatvan tiltakozó jelent meg. Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője beszédében szólt arról, hogy korábban Tarnaörsön és Halmajugrán szerveztek hasonló megmozdulást, ahol több százan csatlakoztak az akcióhoz. Elmondta, tudja, hogy Kerecsenden is több fórumot szerveztek már, ám érdemben nem történt változás. Ahhoz, hogy az olcsó drogok elleni küzdelem eredményes legyen,  össze kell fogni a lakosságnak, s kimondani: elég volt! Hiába hibáztatják, a polgármestereket, a rendőröket, a polgárőröket, erre az országos gondra a parlamentben kell megoldás szülessen, szigorú törvények formájában. 

Több pénzt kell fordítani a közbiztonság megerősítésére, a herbál-terrortól szenvedő településeken 24 órás, állandó rendőri jelenlétre van szükség, jól működő kamerarendszerre, illetve a rendőrség kötelékein belül  herbál-ellenes munkacsoport megalakítására. Lőcsei Lajos hangsúlyozta, a drogok terjedése nemcsak a cigányság problémája, hiszen bármelyik lakost érheti atrocitás - mondta.

– Tíz év tétlenség kellett ahhoz, hogy a falvak a jelenlegi mocsárba süllyedjenek, s hosszú idő kell ahhoz, hogy ebből a válságból kilábaljanak. Ez azonban csak együttes fellépéssel érhető el – hangsúlyozta. Hallgatóságának azt ígérte, az országgyűlésben is harcol a drogok elleni határozottabb fellépésért.

Ezt követően a demonstrálók végigvonultak a falu utcáin, miközben a Díler takarodj! Nem félünk! Nem adjuk fel! Stop Herbál! rigmusokat skandálták.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában