Felújítás

2023.10.19. 17:00

Megújult a műfüves pálya Pétervásárán

Barta Katalin

Pétervásárán a sportcsarnok mellett található kisméretű műfüves pályát az önkormányzat a Magyar Labdarúgó Szövetséggel együttműködve 2013-ban építette meg. Az azóta eltelt 10 év alatt nagy kihasználtság mellett megkopott az állaga. 

Egy pályázat keretében az önkormányzat 10 százalékos önrészt biztosítva, - közel kétmillió forint hozzáadásával - az elmúlt napokban felújította a sportpályát. A munkálatok során felszedték a már elhasználódott műfüvet, az alatta található szűrőréteget kitakarították és megigazították, pótolták a kavicsréteget is. Ezek után új a mai kornak megfelelő, legújabb technológia szerint készült műfű került leterítésre. A ragasztás után kvarchomokkal és granulátummal töltötték fel a pályát. A pálya körül található védőhálókat és kapuhálókat is kicserélték.  A pályafelújítás teljes költsége közel húszmillió forintba került, melynek 90 százalékát a Magyar Labdarúgó Szövetség biztosította. 

A felszedett műfű a városban újra felhasználásra kerül. Egyik ilyen terület az általános iskola udvarának egyik fele, ahol már leterítették azt. A pályát és  iskola udvart is nagy örömmel vették át a sportolók és a gyerekek. 

További terv, hogy a őszi, téli időszakban gyakran sötétedés után használt pálya világítását, energiatakarékosabb és hatékonyabb LED világításra cseréljék - adta hírül Boros Csaba, a város alpolgármestere közösségi oldalán.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában